Advies.

Gezondheidsadvies
Voedingsadvies
Kruidentoepassing en recepten
Wist u dat over?

Wist u dat over?

Natuurgeneeskundig therapeut

Natuurgeneeskundig 

therapeut

 

Omega-3 en omega-6 vetzuren zijn essentieel, wat betekent dat deze stoffen niet door het lichaam geproduceerd kunnen worden.

Veel pasgeborenen krijgen in de eerste maanden van hun leven te maken met darmkrampen en huiduitslag.  

Een hoge bloeddruk is een regelmatig voorkomende gezondheidsklacht en wordt gezien als één van de belangrijkste indicatoren voor een verhoogd risico van een hartaanval of beroerte.

Botontkalking (osteoporose), is een aandoening waar in Nederland maar liefst één op de vier vrouwen en één op de twaalf mannen mee te maken krijgen.

Het cholesterolgehalte in het lichaam is één van de factoren die een rol spelen bij hart- en vaataandoeningen. 

Fibromyalgie (FM) betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd.

Gewrichten zijn belangrijk in ons dagelijks functioneren. Bij het opstaan, vastpakken, lopen, fietsen of dansen, zijn we voor een groot deel afhankelijk van gewrichten zoals in de schouders, knieën, polsen en heupen.

Hoofdluis, het kan iedereen overkomen. Maak je geen zorgen! Rond hoofdluis hangt helaas nog altijd een taboesfeer. Niemand staat te springen om te melden dat zijn zoon of dochter luizen heeft. 

Hooikoorts is een veel voorkomende, allergische reactie op het inademen van stuifmeelpollen. Het aantal mensen dat last heeft van hooikoortsverschijnselen neemt de laatste jaren sterk toe.

Iedereen wil graag gezond haar, een gave huid en stevige nagels. Niet iedereen heeft dit van nature. Een aantal voedingsmaatregelen en voedingssupplementen kan een bijdrage leveren aan de uiterlijke verzorging.

Iedereen wil graag een mooie, gave huid. Niet iedereen heeft deze van nature. Veel mensen kampen met huidproblemen. Om huidproblemen het hoofd te bieden zijn er drie aandachtsgebieden..

De peuter- en kleuterjaren worden vaak gekenmerkt door schijnbaar eenzijdige voeding: 'dat lust ik niet'. Ook de daarop volgende kinderjaren maken ouders zich vaak zorgen om de voeding van de kinderen.

De hormoonhuishouding is een ingewikkeld proces dat wordt beïnvloed door een groot aantal factoren. Het is daarom moeilijk om een directe oorzaak aan te geven voor hormoonproblemen.

Vet heeft als voedingsstof lang in een verkeerd daglicht gestaan. Vet eten levert immers veel calorieën en werd daardoor geassocieerd met overgewicht en gezondheidsproblemen. Vet werd daarom zoveel mogelijk van het menu geschrapt.

Nederlanders staan bekend als reislustig. Met grote regelmaat nemen wij de auto, trein, boot of het vliegtuig voor vakanties, weekendtrips of zakenreizen.

Ons lichaam wordt dagelijks geconfronteerd met toxische stoffen die een negatieve werking kunnen hebben op het functioneren van cellen of organen in het lichaam.

Overgewicht is in Nederland een sterk toenemend probleem. In alle leeftijdscategorieën neemt het aantal personen met overgewicht toe. Voeding en leefwijze dragen in belangrijke mate bij aan het ontstaan en voortbestaan van overgewicht.

Voedingsdeskundigen beschouwen mensen boven de leeftijd van 50 jaar als senioren. Deze grens is natuurlijk volstrekt willekeurig getrokken.