top of page

Diepgang.

Gezondheidsadvies

Deze rubriek levert informatie over over voeding, gezondheid en het gebruik van voedingssupplementen. Door middel van diepgaande artikelen kunt u meer te weten komen over een gezonde levenstijl. De informatie in deze rubriek is informatief bedoeld en kan geenszins beschouwd worden als medisch advies.

Winter Warmth

Weerstand

Zodra het einde van de zomer nadert is het tijd om ons lichaam voor te bereiden op de donkere en koude periode van het jaar. Door de weerstand, de natuurlijke verdediging van ons lichaam, op peil te brengen kunnen we ons wapenen tegen virussen die verkoudheid en griep veroorzaken.

yoga pose

Soepele gewrichten

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Het bewegingsapparaat, een ingenieus systeem van botten, gewrichten, spieren, pezen en zenuwen, maakt dit mogelijk. Problemen met het bewegingsapparaat behoren in ons land tot de Top-5 van meest voorkomende klachten, variërend van wat pijntjes tot ernstige aandoeningen, zoals artrose.

belly-3186730_1280.jpg

Probiotica

Een volwassene draagt zo’n 1-1,5 kilo bacteriën en andere microorganismen met zich mee in de darmen; de ‘darmflora’. Dit is misschien even schrikken, want bacteriën worden meestal geassocieerd met infectie en ziekte. Er zijn echter ook veel ‘vriendelijke’ bacteriën, die we juist nodig hebben omdat zij positief bijdragen aan de gezondheid.

Summer Salad

Magnesium

Magnesium om beter te slapen, magnesium bij spierkrampen, magnesium voor het hart… het lijkt wel of iedereen tegenwoordig extra magnesium inneemt. In de ‘ranglijst’ van veel gebruikte voedingssupplementen is magnesium met stip nummer één in de categorie mineralen. En niet voor niets.

Kurkuma.jpg

Kurkuma

Kurkuma, ook bekend als geelwortel, koenjit of turmeric, is afkomstig van de tropische plant Curcuma longa, familie van de gember. Er zijn meerdere kurkuma varianten, maar het is de Curcuma longa waarvan de werkstof curcumine zo sterk in de belangstelling van de hedendaagse wetenschap staat. 

bottom of page