top of page
Advies bij

Gezondheidsadvies.

Overzicht advies

Omega-3 en omega-6 vetzuren zijn essentieel, wat betekent dat deze stoffen niet door het lichaam geproduceerd kunnen worden.

Veel pasgeborenen krijgen in de eerste maanden van hun leven te maken met darmkrampen en huiduitslag.  

Een hoge bloeddruk is een regelmatig voorkomende gezondheidsklacht en wordt gezien als één van de belangrijkste indicatoren voor een verhoogd risico van een hartaanval of beroerte.

Botontkalking (osteoporose), is een aandoening waar in Nederland maar liefst één op de vier vrouwen en één op de twaalf mannen mee te maken krijgen.

Het cholesterolgehalte in het lichaam is één van de factoren die een rol spelen bij hart- en vaataandoeningen. 

Fibromyalgie (FM) betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd.

Gewrichten zijn belangrijk in ons dagelijks functioneren. Bij het opstaan, vastpakken, lopen, fietsen of dansen, zijn we voor een groot deel afhankelijk van gewrichten zoals in de schouders, knieën, polsen en heupen.

Hoofdluis, het kan iedereen overkomen. Maak je geen zorgen! Rond hoofdluis hangt helaas nog altijd een taboesfeer. Niemand staat te springen om te melden dat zijn zoon of dochter luizen heeft. 

Hooikoorts is een veel voorkomende, allergische reactie op het inademen van stuifmeelpollen. Het aantal mensen dat last heeft van hooikoortsverschijnselen neemt de laatste jaren sterk toe.

Iedereen wil graag gezond haar, een gave huid en stevige nagels. Niet iedereen heeft dit van nature. Een aantal voedingsmaatregelen en voedingssupplementen kan een bijdrage leveren aan de uiterlijke verzorging.

Iedereen wil graag een mooie, gave huid. Niet iedereen heeft deze van nature. Veel mensen kampen met huidproblemen. Om huidproblemen het hoofd te bieden zijn er drie aandachtsgebieden..

De peuter- en kleuterjaren worden vaak gekenmerkt door schijnbaar eenzijdige voeding: 'dat lust ik niet'. Ook de daarop volgende kinderjaren maken ouders zich vaak zorgen om de voeding van de kinderen.

De hormoonhuishouding is een ingewikkeld proces dat wordt beïnvloed door een groot aantal factoren. Het is daarom moeilijk om een directe oorzaak aan te geven voor hormoonproblemen.

Vet heeft als voedingsstof lang in een verkeerd daglicht gestaan. Vet eten levert immers veel calorieën en werd daardoor geassocieerd met overgewicht en gezondheidsproblemen. Vet werd daarom zoveel mogelijk van het menu geschrapt.

Nederlanders staan bekend als reislustig. Met grote regelmaat nemen wij de auto, trein, boot of het vliegtuig voor vakanties, weekendtrips of zakenreizen.

Ons lichaam wordt dagelijks geconfronteerd met toxische stoffen die een negatieve werking kunnen hebben op het functioneren van cellen of organen in het lichaam.

Overgewicht is in Nederland een sterk toenemend probleem. In alle leeftijdscategorieën neemt het aantal personen met overgewicht toe. Voeding en leefwijze dragen in belangrijke mate bij aan het ontstaan en voortbestaan van overgewicht.

Voedingsdeskundigen beschouwen mensen boven de leeftijd van 50 jaar als senioren. Deze grens is natuurlijk volstrekt willekeurig getrokken.

Een grote groep mensen heeft te kampen met spataderen, vooral in de benen en de endeldarm (aambeien).

Veel mensen kampen met vermoeidheidsklachten. Vermoeidheid kan ontstaan door slaaptekort of door overmatige inspanning, maar het kan ook een gevolg zijn van een veranderende hormoonhuishouding of van een ziekte, aandoening of afwijking.

Wie goed eet, heeft geen extra vitaminen en mineralen nodig', is de standaardverklaring waarmee het gebruik van voedingssupplementen vaak van de hand wordt gewezen.

Het immuunsysteem heeft de taak om het lichaam te beschermen tegen ongewenste zaken. Dit kunnen ziekteverwekkers zijn, zoals bacteriën, schimmels en virussen, maar ook bijvoorbeeld toxinen en beschadigde of gemuteerde cellen.

De warmte en andere stralen waarvan de zon ons voorziet, zijn onmisbaar voor al het leven op aarde. Zonneschijn wordt door velen als positief ervaren; het humeur van de meeste mensen verbetert aanzienlijk als de zon schijnt.

Please reload

Allergieën komen vaak voor. In Nederland heeft ongeveer 15% van de bevolking last van één of meerdere allergieën en heeft zo'n 10% van de bevolking hooikoortsklachten.

Urineweginfecties zoals blaasontsteking komen veel voor. Meer dan 20% van alle vrouwen heeft er elk jaar één of meerdere keren mee te maken.

De bloedsuikerspiegel is de hoeveelheid glucose in het bloed. Glucose is één van de belangrijkste brandstoffen voor iedere cel in het lichaam.

Candida albicans is een gist die van nature in en op het lichaam voorkomt en daar onder normale omstandigheden geen problemen veroorzaakt.

Het doel van de spijsvertering is het verkleinen van voeding tot stofjes die door het lichaam opgenomen kunnen worden. Er zijn veel factoren die een goede spijsvertering negatief kunnen beïnvloeden. 

Een verminderde concentratie en geheugen zijn problemen die op elke leeftijd kunnen voorkomen. Voordat naar een oplossing kan worden gekeken is het noodzakelijk om eerst de onderliggende oorzaak vast te stellen.

Najaar en winter staan bekend als de seizoenen waarin verkoudheid en griep de meeste kans krijgen. 

Hoofdpijn is een vaak gehoorde pijnklacht. Bij de meeste mensen verdwijnt de pijn na korte tijd vanzelf. Maar er zijn ook mensen die met regelmaat, langere tijd hoofdpijn hebben, waardoor men belemmerd wordt in het dagelijks functioneren.

Hemopyrrollactamurie (HPU) is een nog onbekende vrouwenziekte. Naar schatting lijdt minstens 10 procent van de meisjes en vrouwen aan deze aandoening. 

Herpesinfecties, zoals Herpes Simplex (koortslip en genitale herpes) en Herpes Zoster (gordelroos) kunnen ongemakkelijk, langdurig en pijnlijk zijn. Meer dan 70% van de bevolking is drager van een herpesvirus. Het virus blijft altijd in het zenuwstelsel aanwezig.

Iedereen kent wel eens momenten van somberheid of van verdriet. Ook de 'najaars- of winterdip' is velen niet onbekend. Als een neerslachtige gemoedstoestand langere tijd aanhoudt dan kan er sprake zijn van een depressie.

Het geluk van goede ogen wordt vaak als vanzelfsprekend beschouwd. Helaas gaat met de jaren de kwaliteit van ons gezichtsvermogen achteruit.

Een evenwichtige zuurgraad van het lichaam is essentieel voor een goede gezondheid. Maar naarmate u ouder wordt blijven steeds meer zuurresten achter in het lichaam. 

Om verzuring tegen te gaan is het noodzakelijk om het lichaam te Ontzuren. Ontzuren kunt u op verschillende manieren doen. 

De overgang, of menopauze, vindt veelal plaats tussen het 45e en 55e levensjaar van de vrouw. In die periode treedt een aantal veranderingen op in de hormoonproductie.

Probiotica zijn levensvatbare micro-organismen (bacteriën, soms ook gisten) die een gunstige werking uitoefenen op het lichaam. Sommige goede micro-organismen treffen we aan in voedingsmiddelen (bv. yoghurt, kefir ...).

Circa 70% van alle mannen tussen 40 en 70 jaar heeft symptomen die behoren bij een vergrote prostaat.

Slaapstoornissen zijn problemen bij het inslapen of een onrustige, vaak onderbroken slaap. Eventueel bijkomende symptomen zijn: piekeren, tandenknarsen, rusteloze benen, adem-halingsstoornissen, slaapwandelen en nachtmerries.

Sport en fitness zijn een belangrijk onderdeel van de vrijetijdsbesteding. Afhankelijk van hoeveel en hoe intensief er wordt gesport, kan de voeding worden aangepast om optimaal te presteren

Steeds vaker lezen we over anti-oxidanten en hoe belangrijk deze zijn voor de gezondheid. Anti-oxidanten bieden bescherming tegen zogenaamde vrije radicalen.

Zwangerschap en geboorte brengen voor een vrouw zowel geestelijk als lichamelijk grote veranderingen met zich mee.

Deze pagina is bedoeld u te informeren over de medicinale krachten van het kruid Kaardebol (Dipsacus).

Please reload

Hoofdluis

Voedingsadvies.

Als je een candida-infectie hebt, moet je je voeding gaan aanpassen. Het komt er eigenlijk op neer dat je gezonder en bewuster gaat eten. 

Leverklachten kunnen zich op verschillende manieren manifesteren, bijvoorbeeld als buikpijn, maar ook als opgeblazenheid van de buik en een slechte reiniging van het bloed.

Veel mensen realiseren zich niet dat hun voedingswijze stress kan veroorzaken. Aan de andere kant is het mogelijk om bestaande stress te verminderen door een aangepast voedingspatroon te volgen.

Bij ziekte van de urinewegen, waartoe ook de nieren en de blaas behoren, is een juist voedingspatroon van het grootste belang.

Please reload

Veel gewrichtsaandoeningen worden veroorzaakt door een stofwisselingsstoornis in het botweefsel. Ook kan het bindweefsel bij de klachten betrokken zijn

Bij hart- en vaatziekten kan men in de meeste gevallen het beste met de onderstaande voedingsregels rekening houden..

Wanneer iemand gedurende korte tijd last heeft van diarree hoeft meestal geen dieet gehouden te worden.

De alvleesklier heeft vele funkties, maar één van de belangrijkste is de regulering van het suikergehalte in het bloed en andere organen.

Please reload

Voedingsadvies
bottom of page