top of page

OVER ZARQA

DODE ZEE-MINERALEN


ZARQA is in 1990 ontstaan vanuit de ervaringen met de heilzame werking van Dode Zee- kuren voor de probleemhuid. Door de bijzondere ligging van de Dode Zee en het klimaat dat er heerst, ontstaan waardevolle mineralen als magnesium, calcium, kalium en broom. Dermatologen deden jarenlang onderzoek naar deze stoffen en kwamen tot de conclusie dat de mineralen en sporenelementen een heilzaam effect hebben op de huid. Zout, mineralen en sporenelementen uit de Dode Zee dragen bij aan een goed gehydrateerde, stralende en gezonde huid.ALLEEN WAT JE HUID ÉCHT NODIG HEEFT


Kies je voor ZARQA dan kies je voor een investering in een mooie, gezonde huid voor nu en voor de toekomst. De producten van ZARQA bevatten geen ingredienten die de huid onnodig belasten en alleen ingredienten waarvan de werking bewezen is. Wij bieden het beste voor jouw huid nu en beschermen haar voor de toekomst.


WAAROM RAAKT ONZE HUID UIT BALANS?


Milieuvervuiling, zon, parfum, irriterende stoffen, hormonen en erfelijke factoren: onze huid heeft nogal wat te verduren. Niet zo vreemd dat zelfs de meest normale huidtypen steeds vaker uit balans raken. En dat is zonde, want een gezonde huid is dichterbij dan je denkt.


DE KRACHT VAN DODE ZEE-MINERALEN


Dode Zeezout is een regelrechte beauty-klassieker. Al duizenden jaren wordt het gebruikt als een krachtig ingrediënt voor een mooie, gezonde en stralende huid. Wat is de zuiverende werking van het Dode Zeezout? En hoe helpt het je huid, haar en spieren?


Er zijn weinig natuurlijke beauty-ingrediënten die zo’n goed track-record hebben als Dode Zeezout. Zelfs Cleopatra roemde het effect van de Dode Zee voor haar huid. Nu, duizenden jaren later, geven studies Cleopatra gelijk. In dit blog daarom geen prachtige en magische verhalen, wel de belangrijkste feiten over de werking van de mineralen uit de Dode Zee.


DODE ZEE HEEFT HOGE CONCENTRATIE MINERALEN


De Dode Zee is een van de meest bijzondere natuurgebieden ter wereld. Meer dan een miljoen jaar geleden was het water verbonden met de oceaan. Door geologische veranderingen raakte de zee ingesloten in de Jordaanvallei en is de Dode Zee feitelijk een meer of binnenzee. Er stroomt wel water in, maar door het warme en droge klimaat verdampt het meeste water direct. De concentratie van mineralen in het meer wordt daarom elk jaar hoger.


DAAROM IS HET DODE ZEEZOUT GOED VOOR JE HUID


Dode Zeezout verbetert de vochtbalans van de huid, versterkt de huidbarrière en heeft een therapeutisch effect op een huid die rood en schraal is. Die goede huideffecten komen door het zout, maar ook door de andere mineralen in het Dode Zeezout.


Dode Zeezout water is goed voor de huid. Het zout verhoogt de capaciteit van je huid om vocht vast te houden. Uit de bovenste huidlaag zal minder water verdampen. Dode Zeezout water droogt de huid dus niet uit!


Het Dode Zeezout bevat naast natrium ook een hoge concentratie magnesium, kalium en calcium. Ook magnesium is zeer effectief voor een huid die erg droog is. Magnesium bindt zich namelijk aan water, waardoor het opgenomen kan worden in de huid. De huid kan het magnesium beter opnemen als je ook magnesiumsupplementen slikt.


De therapeutische werking van de Dode Zeezout-mineralen zit ‘m dus in het hoge gehalte natrium, maar ook het hoge gehalte magnesium, zink en kalium. Om die reden zou het beter zijn om het over Dode Zeemineralen te hebben dan over Dode Zeezout


ZARQA IS 100% PARFUMVRIJ


WAAROM BEVAT ZARQA 0% PARFUM?


Onderzoek heeft uitgewezen dat parfums – kunstmatige én natuurlijke – in huidverzorgings-producten de gevoeligheid van de huid kunnen vergroten. Hierdoor neemt de kans op allergische reacties toe. Precies om die reden laat ZARQA parfum volledig achterwege; wij geloven in huidverzorging die mild voor de huid en zo puur mogelijk is.


DE BESTE KEUZE IS PARFUMVRIJ


Veel merken en fabrikanten voegen parfum toe aan hun producten om de crème, lotion of douchegel aantrekkelijker te maken voor consumenten. Prettig voor de neus, maar je huid wordt er minder blij van. Wist je dat je van cosmetica waaraan parfum is toegevoegd bultjes, jeuk en onzuiverheden kan krijgen? Wanneer je last hebt van een gevoelige huid is het aan te raden een poosje huidverzorgingsproducten zonder parfum te gebruiken. De kans is groot dat de gevoeligheid afneemt. Maar ook wanneer je van nature niet gevoelig reageert op parfum kan het geen kwaad om je huid het allerbeste te bieden en te kiezen voor parfumvrij. Beter voorkomen dan genezen!


ZARQA: EEN MILDE BASIS


Mild, milder, mildst. De basis van alle ZARQA-producten is zo mild mogelijk. Onze crèmes, reinigers en andere verzorgingsproducten zijn opgebouwd uit een aantal vaste natuurlijke emulgatoren, waaraan we vervolgens actieve stoffen die écht werken hebben toegevoegd. Zo vind je in veel van de ZARQA-producten basisstoffen die net zo mild zijn als water, aangevuld met beschermende, hydraterende, kalmerende en verjongende ingrediënten. Bijna altijd natuurlijk, heel soms niet-natuurlijk, maar in alle gevallen mild en huidvriendelijk.


WAAROM IS ZARQA 99% EN NIET 100% NATUURLIJK?


De gezondheid en balans van de huid vinden wij het allerbelangrijkste. We gebruiken bij voorkeur natuurlijke ingrediënten en werkstoffen, maar als we een andere, niet-natuurlijke stof tegenkomen die een betere werking op de huid én minder kans op allergie geeft, gebruiken we deze. Natuurlijk houden we er altijd rekening mee dat onze ingrediënten niet schadelijk voor het milieu en de gezondheid zijn.


ZARQA HOOFDHUID STAPPENPLAN


WAT IS ROOS?


Eén op de zes mensen heeft in meer of mindere mate last van roos. Mannen over het algemeen vaker dan vrouwen. Roos ontstaat wanneer de hoofdhuid een te snelle groei van huidcellen produceert. Overmatig kleine schilfertjes van dode huidcellen zijn het gevolg. Een bijverschijnsel van roos is jeuk. Roos tast de haren van de hoofdhuid niet aan en kan helemaal geen kwaad, maar is wel erg hinderlijk.


SOORTEN ROOS


Droge roos (een te droge hoofdhuid) geeft kleine dwarrelende schilfertjes. Bij vette roos is er sprake van een te sterke afscheiding van huidsmeer. De schilfertjes kleven aan elkaar en stapelen zich op de hoofdhuid. De drie meest voorkomende oorzaken van roos zijn: seborroisch eczeem, psoriasis op de hoofdhuid of gisten. Gist is een micro-organisme dat in principe op iedere hoofdhuid voorkomt, maar is bij de één sterker aanwezig dan bij de ander. Deze hogere concentratie veroorzaakt hinderlijke jeuk die gepaard gaat met roos.


STAPPENPLAN


In de meeste gevallen is het om van roos af te komen voldoende om te wassen met ZARQA Shampoo Anti-roos. Is dat niet het geval? Dan kun je ons haar & hoofdhuid-stappenplan volgen. Hiervoor heb je nodig:1. Los drie eetlepels ZARQA 100% Dode Zeezout op in water van 38 °C of spray met de ZARQA Dode Zeezout Spray. Maak met dit water de hoofdhuid nat, zodat de heilzame mineralen hun werk kunnen doen. 2. Neem een kleine hoeveelheid ZARQA Conditioner en masseer hiermee de hoofdhuid goed in. Wikkel vervolgens het haar in folie, met daaroverheen een handdoek. Laat 20 minuten inwerken en spoel uit. 3. Was het haar met ZARQA Shampoo Anti-roos, spoel uit en droog je haar met een handdoek. Herhaal deze behandeling twee tot vier keer per week, net zolang tot de klachten verdwenen zijn. Gebruik tijdens de kuur alleen ZARQA Shampoo Anti-roos. Als het hoofdhuidprobleem is opgelost, kan je overstappen op ZARQA Shampoo Iedere dag.


Niet tevreden, geld terug


ZARQA staat voor kwaliteit en eerlijkheid. Alle producten zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Uiteraard kan het zijn dat je alsnog niet tevreden bent over de producten. In dat geval kun je het product met de kassabon terugbrengen naar de winkel. Je krijgt vervolgens het volledige aankoopbedrag terug.

* De niet tevreden, geld terug garantie is geldig tot 4 weken na aankoop


Comments


Aanbevolen Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page