top of page

Onze missie & passie

Beste Klant,

In dit Blog wil ik u nog eens over mijn missie en passie vertellen. Degenen die mij al langer kennen weten dat dit niet de eerste keer is (volgend jaar vieren we ons 40 jaar bestaan dus de passie was zeker geen bevlieging!), maar ik ben dus al meer dan 39 jaar meer dan geïnteresseerd in gezonde voeding en mooie natuurproducten die ons kunnen helpen bij het behoud van onze gezondheid of ons kunnen helpen als het lichaam er even hulp bij nodig heeft. (Daarbij de kanttekening dat het soms ook even nodig kan zijn om wat meer medische hulp in te schakelen).

Ik was dan bijna 30 jaar geleden heel blij dat ik kennis maakte met de opleiding Orthomoleculaire voedingsleer (kort gezegd het zo optimaal mogelijk voeden van je lichaam). Hoofddocent en oprichter van deze opleiding was Dr. Gert Schuitemaker, de grondlegger van de Orthomoleculaire geneeskunde in Nederland. Hij is auteur van diverse boeken (enkele titels zijn Fit met voedingssupplementen, Voeding en gedrag, Nieuw licht op Vitamine D, Het gouden boekje voor het hart). Hij is ook uitgever van verschillende magazines waarvan ik u de Fit met Voeding zeer kan aanraden, een informatief magazine met voorlichting over de nieuwste inzichten van onze voeding.

Zijn motto luidt: Eerst voeding dan medicijnen!

De afgelopen jaren lieten ons toch duidelijk zien hoe belangrijk een goede weerstand is en met name de volgende vitaminen en mineralen werden daarbij veelvuldig genoemd:

· Zink

Het streven is om zoveel mogelijk voedingsstoffen via onze voeding binnen te krijgen maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Deels door onze leefstijl maar ook de verarming van de bodem waardoor er toch echt in de loop der jaren minder voedingsstoffen in onze bodem zitten. Maar de vitamine D hebben we echt extra nodig simpelweg omdat we in Nederland te weinig zonuren hebben om rondom het jaar voldoende vitamine D aan te maken.

Om gezond ouder te worden is het van belang om te letten dat onze voeding zo basisch mogelijk is omdat verzuring op de loer ligt en dit ontstekingsreacties uitlokt en degeneratie bevordert. De verhouding 80/20 is een mooie leidraad en u doet er goed aan zo af en toe te checken of u deze norm haalt, 80% basische voeding en 20% verzurende. Wij hebben brochures waarin deze zijn beschreven, deze kunt u zo ophalen in een van onze winkels.

Er valt nog zoveel te vertellen en laten we hopen dat de omstandigheden het toelaten en we snel weer eens een mooie lezing voor u kunnen organiseren met een goede spreker die u nog meer mee kan nemen in de manieren om optimaal voor u zelf te zorgen!

Ik zie u graag in een van onze winkels of op onze webshop en ik wens u veel gezondheid toe.

Lieve groet,

Ans Welters

Comments


Aanbevolen Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page