top of page

Hoe gaat je prostaat?

De prostaat is een relatief klein maar belangrijk orgaan in het mannelijk lichaam. Maar wat weet jij eigenlijk over de prostaat? Gek genoeg weten veel mannen niet waar hun prostaat preciés zit en wat de functie is. Eigenlijk denken de meeste mannen niet aan hun prostaat totdat het ‘zaakje’ begint te haperen. Daar moet verandering in komen, vinden wij. Lees snel verder!


Waar zit de prostaat en wat doet het?


De prostaat zit in de onderbuik, direct onder de blaas. Het eerste gedeelte van de plasbuis loopt door de prostaat. Waar de prostaat overgaat naar de penis zit de sluitspier. Die zorgt ervoor dat je probleemloos kunt plassen en dat de urine de juiste uitgang vindt. De prostaat is ongeveer zo groot als een walnoot. Deze klier produceert prostaatvocht: een dikke, melkachtige vloeistof. Sperma bestaat voor meer dan 95 procent uit prostaatvocht. De prostaat zorgt er onder meer voor dat sperma door de plasbuis naar buiten wordt geperst. De prostaat is vooral belangrijk voor de vruchtbaarheid en voortplanting en heeft minder te maken met seksualiteit.


Vergrote prostaat op latere leeftijd


Vanaf het 45e levensjaar kan de prostaat gaan groeien: een normaal maar soms onaangenaam verschijnsel dat hoort bij het ouder worden. Zo'n 50 procent van de mannen boven de vijftig heeft een vergrote prostaat. Toch hebben niet alle mannen er ook daadwerkelijk ongemak van. Bij 30 procent leidt het tot een dusdanig vergrote prostaat dat ze er hinder van ondervinden. Groei van de prostaat kan het plassen beïnvloeden. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je ’s nachts vaker je bed uit moet voor een toiletbezoek. Een vergrote prostaat kan ook leiden tot het moeilijk op gang komen van het plassen, een zwakke urinestraal, moeilijk uitplassen en nadruppelen. Ook kan het invloed hebben op het libido en de potentie van de man.


De invloed van voeding op de prostaat


Onderzoek wijst uit dat leefstijl een bepalende rol speelt in de staat van je prostaat. Vooral ongezonde gewoontes zoals roken, overmatig alcoholgebruik, weinig lichaamsbeweging en ongezonde voeding kunnen invloed hebben. Gelukkig betekent dit ook dat je juist met slimme leefstijlkeuzes zoals gezond eten en regelmatig bewegen ook zélf iets kan betekenen. Voeding rijk aan vers fruit en groenten, granen, proteïnen en gezonde vetten zijn aan te raden. Broccoli, rode tomaten, peulvruchten, sojabonen, granaatappels, groene thee, vette vis (zoals makreel, haring, zalm) en omega 3-vetzuren zijn in het bijzonder goede voedingsstoffen die kunnen bijdragen aan een gezonde prostaat. Het zal je niet verbazen dat je suiker, veel zout, verzadigde vetten en producten met conserveringsmiddelen en toevoegingen beter kunt laten staan.


Supplementen voor je prostaat? Jazeker!


Ook supplementen kunnen een handje helpen. Golden Naturals Prostaat Support is een natuurlijke ondersteuning met onder meer pompoenzaadextract dat de blaas- en prostaatfunctie helpt* en ondersteuning biedt bij het normaal blijven plassen*. Daarnaast bevat het zink, een belangrijk mineraal voor de vruchtbaarheid. Zo draagt het bij aan de productie van zaadcellen en is het goed voor de kwaliteit van sperma. Zink ondersteunt ook de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed. Dit product is aangevuld met extracten van groene thee, tomaten, grote brandnetelwortel, sabal en druivenpit. Ook zit er curcumine, vitamine B6, L-glutathion, seleen en OptiMSM® (Methyl-Sulfonyl-Methaan) in. Allemaal in een gemakkelijke one a day-capsule die je dus maar één keer per dag hoeft in te nemen. Ideaal! *Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.


Aanbieding bij dit artikel:


Comments


Aanbevolen Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page