top of page

Het belang van natuurlijke cosmetica


Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Shirin Arts en ik werk al bijna 15 jaar met veel plezier als schoonheidsspecialiste, met uitsluitend natuurlijke cosmetica. Mijn praktijk ligt aan de Kaldenkerkerweg in Venlo in het Lebe Vital gebouw.


Ik geloof in de kracht van de natuur en daar komt nu gelukkig steeds meer aandacht voor. Maar ook in de natuurlijke cosmetica schieten merken als paddenstoelen uit de grond. Dus waar zie je nu door de bomen het bos nog in cosmetica land?


Rozemarijn & Thijm en Shirin Arts – Skincare helpen jouw de juiste stappen te zetten naar een goede en gezonde keuze.

Is your skincare secretly hurting you?

Het is van belang dat de huid niet onnodig aan synthetische stoffen wordt blootgesteld. De huid is namelijk half-doorlaatbaar. Dat wil zeggen dat de huid niet alleen in staat is om stoffen uit ons lichaam af te voeren, maar ook om stoffen waarmee je in contact komt, in zich op te nemen.

Een gedeelte van de ingrediënten van de verzorgingsproducten die je gebruikt, worden door de huid opgenomen en komen zo in de bloedbaan, organen en weefsels terecht. Hier werken schadelijke stoffen hormoon verstorend met alle mogelijke negatieve gevolgen van dien.

Hormoonverstoorders of EDC s zijn synthetische stoffen die de werking van hormonen imiteren of die de werking ervan juist blokkeren. Zo verstoren ze het hormoonsysteem en veroorzaken ze mogelijk schadelijke effecten op het zenuwstelsel en het immuunsysteem.

Hier kritisch naar kijken is soms best lastig, maar er zijn ook bepaalde keurmerken die de zoektocht makkelijker maken. Bijvoorbeeld: Natrue, Ecocert, BDIH of COSMOS.

Verzorg je huid natuurlijk

Voor steeds meer mensen hoort een huidverzorging al bij de dagelijkse routine. In de ochtend een reiniging en verzorging en op dagen met een hoge UV straling een zonnecreme (met SPF, solar protection factor). Bovendien gaan velen voor het slapen lekker met een schone en verzorgde huid naar bed.

Maar waarom zou je dit op een natuurlijke manier doen?


Natuurlijke Cosmetica

Écht natuurlijke cosmetica bevat uitsluitend natuurlijke stoffen en géén synthetische stoffen. Een natuurlijke grondstof komt direct uit de natuur; extracten van biologisch geteelde kruiden en planten, verzorgende plantaardige oliën, natuurlijke geur- en kleurstoffen en essentiële oliën.

Synthetische stoffen komen niet in de natuur voor. Een puur natuurlijke cosmetica bevat geen kunstmatige stoffen die je gezondheid onnodig belasten.

Natuurlijke ingrediënten werken in harmonie en houden het natuurlijke evenwicht van de huid in stand. De huid is één van de belangrijkste organen van het lichaam; de huid is verantwoordelijk voor een kwart van de dagelijkse reiniging en ontgiften van het lichaam. Het is belangrijk dat de huid goed kan blijven ademen om alle taken die de huid heeft goed te laten gebeuren.

Duurzaamheid

Ook kunnen we kijken naar de hogere duurzaamheid van een natuurlijke keuze. Vanuit milieuoogpunt kunnen natuurlijke cosmeticaproducten zeker een verschil maken. Natuurlijke cosmetica vervangen producten die aardolie als basis hebben door plantaardige ingrediënten. Daardoor vermindert het onder andere al het gebruik van niet-hernieuwbare fossiele grondstoffen.

Als je jezelf beschouwt als een gewetensvolle en verantwoordelijke consument die wegblijft van plastic tassen en milieuvriendelijke keuzes maakt, ken je deze kleine vervuilers waarschijnlijk al om in de gaten te houden.

Plastic

Cosmetica is niet alleen 1 van de grootste industrieën ter wereld, het is ook 1 van de meest vervuilende. Wat je jij doet in de badkamer, komt uit in de oceaan. We zwemmen in een plastic soep, elke kleine stap en verandering telt.

Niet alleen zeedieren en vogels krijgen plastic in hun maag. Ook wij, mensen in het wegwerp-tijdperk, consumeren ongeveer een creditcard aan plastic per week, in de vorm van microplastics.


Deze microplastics worden gebruikt in gezichtsscrubs, tandpasta, douchegel, body scrub en meer. Ze zijn kleiner dan 5 mm en komen makkelijk door filtersystemen en komen zo in de zeeën en meren terecht. We zien deze plastics niet met het blote oog maar ze doen grote schade aan onze planeet en het leven in zee.


Bewustzijn

Bewust kopen begint bij snappen hoe dingen werken.

Shirin Arts – Skincare en Rozemarijn & Thijm inspireren en motiveren in het maken van goed geïnformeerde, duurzame keuzes. En laten je zien waar je terecht kunt om je duurzame en gezonde levensstijl vorm te geven.

Jij wilt toch ook het beste voor jouw lichaam, mooi én gezond blijven,

ook voor de lange termijn.

Natuurlijke producten garanderen een ideale verzorging

Voor iedereen, voor elke huid, voor elke dag.


Hartelijke groet,


Shirin Arts

www.shirin-arts-nl


Kaldenkerkerweg 56

Kamer B7 - eerste verdieping

5915 AD Venlo

06 - 81 398 112


Aanbevolen Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page