top of page

Even voorstellen: Food Innovation-student Nina Wind

Nieuwe medewerkster & blogster


Ik zal mezelf eerst even voorstellen! Ik ben Nina Wind, bijna 20 jaar oud en ik woon in Deurne. Sinds kort ben ik werkzaam bij Rozemarijn & Thijm. Voortaan zal ik maandelijks een blog schrijven, die je terug kunt vinden op onze site.


PREVENTIEVE & MEDICINALE WERKING VAN VOEDING

Op zaterdag sta ik in de winkels van Rozemarijn & Thijm en doordeweeks mag ik me bezighouden met de marketing en webshop! Daarnaast studeer ik Food Innovation op de HAS in Den Bosch en zit ik in mijn vierde jaar. Tijdens dit vierde jaar ga ik afstuderen met mijn eigen onderneming, die zich zal richten op de preventieve en medicinale werking van voeding.


HOBBY'S

Naast dat ik aan het werk ben of met school/mijn eigen bedrijf bezig ben, vind ik het ontzettend leuk om gezonde recepten uit te proberen. Deze zal je dan voortaan ook terugvinden op de site van Rozemarijn & Thijm. Ook ben ik graag bij mijn paard of vind ik het heerlijk om de natuur in te gaan met mijn hond. Tot slot ben ik zomers ook op festivals te vinden en ga ik in het weekend graag op stap met mijn vriendinnen.


INTERESSES

Onderwerpen waar ik geïnteresseerd in ben en me mee bezig houdt zijn orthomoleculaire therapie, kPNI, Chinese geneeskunde en Ayurveda. Ik zal dan ook aspecten van deze soorten geneeskunde terug laten komen in mijn artikelen. Nadat ik klaar ben met mijn huidige opleiding ben ik van plan de kPNI-opleiding te volgen, waardoor ik hier hopelijk nog meer kennis over kan delen.


RECEPT VOOR HEERLIJKE ZWARTE BONEN-BROWNIES

Om je alvast warm te maken deel ik één van mijn favoriete recepten. Perfect voor het najaar en natuurlijk boordevol gezonde ingrediënten: zwarte bonen-brownies. Wellicht dat je er al bekend mee bent, maar deze brownies zijn bijna niet te onderscheiden van de ‘echte’ brownies. Uiteraard bevatten deze alleen geen geraffineerde suikers, maar juist veel vezels door de dadels en antioxidanten door het cacaopoeder. In maar liefst 45 minuten zet je deze heerlijke brownies op tafel!


Dit heb je nodig:

- 1 flinke mespunt vanillepoeder

- 100 gram biologische dadels

- 3 eetlepels rauwe honing

- 2 eieren

- 2 theelepels wijnsteenbakpoeder

- 50 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)


Voorbereiding zwarte bonen:

Het klaarmaken van de zwarte bonen kun je beter een dag van tevoren alvast doen. Voor het verwerken van de zwarte bonen moeten ze namelijk eerst goed afgespoeld worden en weken in een pan met ruim water zonder zout. Houd hiervoor ongeveer 4-5 keer zoveel water als bonen aan (2 liter bij 400 gram bonen). Week ze tenminste 8 uur lang. Spoel daarna de bonen nogmaals af en ververs het water. Doe er dit keer wat minder water bij, tot ongeveer twee vingers boven de bonen is voldoende. Doe een deksel op de pan en breng het water zonder zout aan de kook; dit voeg je pas na een uur toe, want dan worden de velletjes van de bonen minder taai. In totaal zijn de bonen na een kooktijd van 75 tot 90 minuten gaar.


Bereiding zwarte bonen-brownies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.

2. Smelt de kokosolie in een pannetje.

3. Doe de zwarte bonen, het cacaopoeder, de kokosolie, het wijnsteenbakpoeder, de eieren, dadels, honing, het vanillepoeder en een snufje zout in de kom van een keukenmachine en maal tot een egaal mengsel.

4. Hak de pure chocolade in stukjes en meng deze door het beslag.

5. Giet het beslag in de bakvorm en zet deze in de oven. Bak de brownie in 40 minuten gaar.Eet smakelijk en heel graag tot mijn volgende blog!


Gezonde groetjes,


Nina WindInspiratie: https://chickslovefood.com/recept/zwarte-bonen-brownies/Opmerkingen


Aanbevolen Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page