top of page

De kracht van ontzuren


Woensdag 4 maart jl. hebben wij weer een interessante lezing georganiseerd, dit keer met het thema Ontzuren. Graag wil ik daar u een verslag van geven. Hier vindt u de presentatie die de leidraad was voor deze avond. Als u erbij was een mooie manier om het nog eens door te nemen. Als u er niet bij was hoop ik dat ik u voldoende handvatten kan geven om er zelf mee aan de slag te gaan. Mocht u er meer van willen weten bent u natuurlijk van harte welkom in een van onze winkels of kunt u uw vragen stellen via onze website of webshop via contact@rozemarijnenthijm.nl.

Aranka Vermeulen was onze gastspreker deze avond. Zij is ontzuringsdeskundige en werkzaam voor stichting Zuur/base Kennis. Haar verhaal was heel helder en duidelijk en in ongeveer 1,5 uur heeft zij ons meegenomen in de processen van ons lichaam. Met name over wat de oorzaken, maar zeker ook de gevolgen zijn van verzuring van het lichaam.

We weten allemaal dat gezond eten het beste voor ons is. Een voeding rijk aan heel veel groenten en fruit, voldoende vezels en een juist evenwicht van eiwitten, koolhydraten en vetten. Daar wordt normaal gesproken ons lichaam blij van!

De werkelijkheid is dat ons dat niet altijd lukt, er liggen teveel verleidingen op de loer en vaak ontbreekt ons de tijd om de nodige aandacht te besteden aan zowel het bereiden van een gezonde maaltijd als de tijd om het met aandacht op te eten. De eerste stap in onze spijsvertering is goed kauwen en dat wordt vaak overgeslagen. In onze mond wordt de voeding voorzien van enzymen om het lichaam voor te bereiden op een juiste vertering. Probeer eens 30 tot 40 keer te kauwen op iedere hap eten, uw maag en darmen zullen hierdoor veel beter hun werk kunnen doen dat betekent betere opname van essentiële voedingsstoffen en er blijven minder afvalstoffen achter in ons lichaam die verzuring kunnen veroorzaken.

In dia 5 en 6 gebruikte Aranka een mooie metafoor in de vorm van een goed opgeruimde keuken (dia 5).

Haar vraag aan ons was: Stel je voor dat je iedere dag iets niet opruimt of schoonmaakt (in de koelkast, op je aanrecht, op je keukentafel en uiteindelijk in je hele keuken!) en kijk dan naar dia 6 wat er gebeurt! Op deze manier zouden we ook eens naar ons lichaam moeten kijken!

In dia 7 ziet u wat de grootste veroorzakers zijn van verzuring in ons lichaam. Voeding staat op 1 maar stress neem een absolute tweede plaats in. Maar ook medicatie, te weinig vocht (water) en onze ademhaling spelen een grote rol. Dia 15 en 16 zijn ook het bestuderen waard, deze dia’s laten op de eerste plaats zien dat “ontzuren” geen modewoord is van onze tijd maar dat o.a. Dr. Reckeweg hier al in de vorige eeuw mee bezig was en deze dia’s laten

ook zien dat verzuren toeneemt met de jaren. We worden met een basisch PH geboren. Daarom ruiken baby’s ook zo lekker. Naarmate we ouder worden, worden we zuurder. Veroudering en verzuring gaan hand in hand.

Vanaf dia 17 ziet u de meest voorkomende klachten die een negatieve relatie hebben met verzuring zoals artrose, osteoporose, spierpijn, fybromyalgie, jicht, maar ook hoge bloeddruk, chronische vermoeidheid en maagzuur. Al deze klachten hebben een directe relatie met verzuring. Daarna laat de presentatie zien wat u zelf kunt doen om actief te ontzuren. Pas als allereerste uw voeding aan en probeer stress te vermijden of in ieder geval te reduceren.

Gelukkig zijn er ook verschillende zuur/base supplementen die de verzuring in uw lichaam weer in balans kunnen brengen zoals basische druppels en gecoate tabletten. Basisch badzout en diverse huidverzorgingsproducten kunnen onze huid een juiste zuur-base balans geven. Dia 42 geeft een mooie samenvatting waarom het zeker de moeite waard is om aandacht te geven aan het bereiken van een juist zuur/base evenwicht en dia 43 gaf ruimte voor vragen waar volop gebruik van werd gemaakt. Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie dan weet u ons te vinden in een van onze winkels of via contact@rozemarijnenthijm.nl.

De presentatie vindt u hier.

Nog leuk om te vermelden dat ons zuur/base assortiment op dit moment in de aanbieding is, we noemen dit “schoonmaakweken”, de vastentijd is een uitstekende periode om ons lichaam eens schoon te maken! Alle zuur/base producten zijn t/m 22 maart in de aanbieding: het tweede product met 50% korting. Op de webshop zijn alle Alka producten in de aanbieding met 25% korting!

Bedankt voor uw aandacht en hopelijk snel tot ziens of horens,

Ans Welters

Aanbevolen Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page