top of page

De voorjaarsschoonmaak


De periode tussen aswoensdag en Pasen is van oudsher het moment om te vasten en in deze moderne tijd wellicht ook een periode van bezinning. We kunnen zo samen met de natuur een frisse start maken. Een combinatie van bezinning, rust en schoonmaak van lichaam en geest. In het volgende stukje zal ik enkele verschillende manieren om uw lichaam te reinigen doornemen. Misschien helpt het u in het maken van een keuze.

“Cold Turkey” de sapvastenkuur.

De meest duidelijke (in wat u mag eten en drinken) is de sapvastenkuur. Deze beslaat ongeveer 14 dagen. U begint met een paar afbouwdagen waarin u alvast minder eet en het lichaam voorbereid op het echte vasten. Met name de koolhydraten en eiwitten bant u deze 3 tot 4 dagen uit uw voedingspatroon. Daarna volgen 7 dagen waarin u alleen drinkt (het beste een speciaal hiervoor gemaakte groentecocktail). Na deze 7 dagen volgen nog 4 opbouwdagen omdat het natuurlijk niet verstandig is om na het strenge vasten direct weer normaal te gaan eten.

Deze kuur raad ik alleen aan als u gezond bent en niet ingesteld op medicijnen (diabetes of schildklier), want dan is het te rigoureus. Maar als u het kunt opbrengen om uzelf dit op te leggen zult u er geen spijt van krijgen. Als u de kuur volhoud voelt u zich fitter, energieker en schoner. Om die reden zijn er heel mensen die deze kuur zowel in het voorjaar als najaar doen. Bijwerkingen kunnen zijn, voornamelijk tijdens de eerste 3 dagen: vermoeidheid, hoofdpijn en jeuk. Waarschijnlijk drinkt u dan te weinig waardoor de afvalstoffen niet goed afgevoerd worden. U kunt deze klachten verminderen door veel te drinken.

Trias Kuur

Wil u het iets minder rigoureus (zeker aan te raden als u dagelijks ingesteld bent op medicijnen) dan is de trias kuur een aanrader. De TRIAS kuur stimuleert de drainage via de nieren en het lymfestelsel, terwijl de lever, de nieren en het lymfestelsel van de extra benodigde energie worden voorzien. Trias kuur bestaat u drie homeopatische middelen van het merk Heel. Lymphomyosot, een middel wat de lymfen stimuleert tot een betere uitscheiding. Hepeel, een middel om de lever te ondersteunen bij de reiniging. Reneel, ondersteuning van de nieren ook met het doel afvalstoffen beter uit te scheiden.

U gebruikt deze middelen tesamen gedurende minimaal 10 dagen. 3x daags van ieder flesje 10 druppels in wat water, even in de mond houden en doorslikken. Tijdens de kuur kunt u het beste opletten met koolhydraten en eiwitten en extra veel drinken zodat het lichaam ook kan werken aan het uitscheiden van overtollige afvalstoffen.

10 daagse Detoxkuur

De makkelijkste en snelste manier is de 10 daagse Detoxkuur, een ampul met kruiden die zowel de huid, gal, lever, darmen en nieren stimuleert tot een betere uitscheiding. Ook bij deze kuur is het raadzaam koolhydraat- en eiwitarm te eten en veel (warm) te drinken. De heet water kuur is bij alle methoden aan te raden. U kookt water goed door, vult dit eventueel aan met gember en drinkt dit door de dag.

Welke keuze u ook maakt, het is de moeite waard het lichaam af en toe wat rust te gunnen. Door deze rust krijgt u vanzelf meer energie. U voelt zich fitter en schoner en verkeerde voedingspatronen worden doorbroken waardoor u weer even wat bewuster naar uw voedingspatroon kunt kijken.

Ik wens u veel succes met welke keuze u ook maakt en uiteraard staan wij in onze winkel graag voor u klaar met aanvullende adviezen.

Groet,

Ans Welters

Aanbevolen Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page