top of page

Natuurlijke Glamour, Schoonheid van binnen en van buiten


Na mijn vlog over natuurlijke cosmeticaproducten besefte ik dat je heel weinig kunt zeggen in een paar minuten. Hopelijk heb ik u toch een indruk kunnen geven van de brede en mooie keus in de natuurlijke verzorgingsproducten. Er zijn producten voor iedere huidtype en voor iedere beurs is er volop keus.

Ook vond ik het fijn om het belang van natuurlijke producten onder de aandacht te brengen, in de eerste plaats voor uw huid en algemene gezondheid maar zeker ook voor ons milieu. Schoonheid komt van binnen dat is een veelgehoorde kreet en voor het grootste gedeelte is dat zeker waar. Als u zich goed voelt straalt u dat ook uit! De huid is ons grootste orgaan en het beschermende omhulsel van je lichaam. Het staat bloot aan invloeden van binnenuit en buitenaf.

Olie, vetzuren en vocht

We ervaren aanraking in de meeste gevallen als erg prettig. Denk aan een heerlijke massage of een lekker maskertje. Heel veel kleine huidproblemen zoals een droge of licht geïrriteerde huid laten zich goed helpen door een mooie olie, balsem of crème. Toch kan ik ook het belang van binnenuit niet vaak genoeg benadrukken. Een droge huid is gebaat bij een voedende olie maar ook bij een goede inname van voldoende gezonde vetzuren zoals b.v. vette vis, olijfolie of advocado. Ook de inname van voldoende vocht is erg belangrijk voor de huid, probeer dagelijks minstens 1.5 liter vocht binnen te krijgen in de vorm van zuiver water en/of (kruiden)thee. Koffie telt helaas niet mee omdat koffie vocht en mineralen onttrekt aan het lichaam!

Huid, haar en nagels

We hebben een aantal mooie supplementen die de functie van de huid kunnen ondersteunen zoals producten op basis van kiezelaarde (die geven stevigheid aan het bindweefsel) maar ook alle B vitaminen die ook vaak geadviseerd worden bij (tijdelijke) haaruitval. Hyaluronzuur wordt genoemd als natuurlijke filler en is langs haar functie voor de huid ook een mooi product voor uw gewrichten (ook daar werkt hij als “filler”). Voor meer informatie kijkt u eens op onze website of kom even langs voor een persoonlijk advies.

Glamour

Met de feestdagen voor de deur mag er natuurlijk ook aandacht zijn voor wat Glamour maar dan wel het liefst zo natuurlijk mogelijk. En gelukkig kan dat ook, zowel Annemarie Borlind als Dr. Hauschka hebben prachtige natuurlijke cosmeticaproducten. Van gekleurde dagcrèmes tot mooie dekkende foundation, blusher, oogschaduw, eyeliner, wenkbrauwpotloden, mascara en lipsticks in allerlei kleuren. Regelmatig hebben wij adviseuses van een van beide merken in de winkel die u praktische tips geven. Maar mocht u zelf aan de slag gaan kan internet u al helpen. Dr. Hauschka heeft een geweldige, zoals ze het zelf zo mooi noemen, make-up artist, Karim Sattar en hij geeft in verschillende filmpjes stap voor stap uitleg hoe u de cosmetica gebruikt, in de meeste gevallen voor een mooie naturelle look. Kijkt u maar eens op:

Mocht u toch wat meer hulp nodig hebben zien we u natuurlijk graag in een van onze winkels bovendien zijn de producten allemaal beschikbaar in onze mooie nieuwe webshop.

Ik wens u een voorspoedig en gezond 2019 en hoop u te ontmoeten in een van de winkels.

Ans Welters

Aanbevolen Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page