top of page

De zoektocht naar het juiste natuurproduct


Een blog, het moet er toch maar eens van komen! Al meer dan 35 jaar sta ik met veel liefde en plezier voor u klaar in een van onze winkels om u te helpen in de zoektocht naar het juiste natuurproduct. Nog steeds kan ik heel enthousiast en zeer verrast worden door wat de natuur ons allemaal te bieden heeft. Ons lichaam steekt ingenieus in elkaar om al die processen toch (meestal) goed te laten verlopen. En als het dan eens mis gaat laat de natuur vaak mooie oplossingen zien!

Praten gaat me in de regel beter af dan schrijven maar ik ga mijn uiterste best doen. Iedere 2 weken wil ik u graag bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid en bijvoorbeeld over de zin of onzin over voedingssuppletie. Mocht u meer willen weten over een specifiek onderwerp of product mag u dit altijd laten weten via ons mailadres: contact@rozemarijnenthijm.nl

Orthomoleculaire geneeskunde

Allereerst wil ik u even meenemen naar 1994 het jaar waarin ik mijn orthomoleculaire opleiding heb gevolgd, gegeven door het Orho Institute, geleid door de grondlegger van de Orthomoleculaire voedingsleer en Orthomoleculaire geneeskunde, apotheker Dr. Gert Schuitemaker. Deze opleiding was voor mij met afstand het meest boeiende, interessante en leerzaamste van wat ik tot die tijd had geleerd. Passievolle en zeer kundige docenten die ons bijbrachten hoe belangrijk gezonde voeding is voor het goed functioneren van ons lichaam. Wat is eigenlijk de definitie van Orthomoleculaire voedingsleer en Orthomoleculaire geneeskunde?

Kort vertaald is het de leer om het lichaam zo optimaal mogelijk te voeden met de juiste voeding en daar waar nodig aangevuld en geholpen door voedingssupplementen. Orthomoleculaire geneeskunde probeert met behulp van voeding en de juiste suppletie het lichaam te ondersteunen als het (medische) hulp nodig heeft. Het moge duidelijk zijn dat wij ons als Adviesdrogist met het eerste bezighouden en doorverwijzen naar een goede Orthomoleculair arts als dat nodig mocht zijn!

De opleiding Drogist is mijn basis maar deze opleiding gaf mij zoveel handvaten en inspiratie. Maar ook het besef dat we nooit uitgeleerd raken. De natuur heeft ons lichaam zoveel te bieden om zo optimaal mogelijk te functioneren en ons prettiger te voelen. Onze voeding is onze brandstof, daar moet ons lichaam op functioneren zoals de auto op benzine. Verkeerde soort brandstof tanken of de olie veel te laat verversen en de auto laat ons toch echt staan! Dan is ons lichaam veel barmhartiger. We kunnen ons best wat permitteren en een tekort is niet altijd meteen merkbaar maar op de korte of langere termijn worden ook wij toch echt afgestraft.

Individuele balans

De eerste docent was een biochemicus die ons uitleg gaf waarom het zo belangrijk is ons lichaam af en toe een beetje te helpen, volgens hem zou een volwaardige voeding toereikend moeten zijn om alle processen in ons lichaam optimaal te laten verlopen maar we kunnen ons ook voorstellen dat onze Westerse leefwijze behoorlijk wat valkuilen voor ons heeft zoals luchtverontreiniging, bestrijdingsmiddelen, tijdgebrek en stress.

Volgens hem zou het op een hutje op een Zwitserse alpenweide met onze eigen verbouwde groenten, fruit en granen en zonder stress al een stuk beter gaan! U kunt zich dus ook voorstellen dat het zoeken naar een juiste individuele balans een ware zoektocht is want we zijn allemaal uniek en zullen allemaal onze eigen weg hierin moeten vinden..maar laten wij dat nu net zo leuk vinden om u daarbij te helpen.

Tot de volgende keer!

Aanbevolen Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page