top of page

Terugblik op de lezing van Rineke Dijkinga


Zaterdag 13 mei heeft Rineke Dijkinga een zeer geslaagde en interessante lezing gehouden over voeding en het brein. Ze heeft onder andere met deze lezing duidelijk gemaakt hoé belangrijk het is om zo puur mogelijk te eten...en daarbij spelen niet alleen je brein (hersenen, geest) een belangrijke rol, maar ook je darmen zijn even zo belangrijk! Want wanneer je darmen in balans zijn, kan je onder andere beter omgaan met verschillende omgevingsfactoren, wordt je immuunsysteem versterkt en voel je je vanzelf fit!

Over Rineke Dijkinga:

Rineke heeft vele verschillende opleidingen gevolgd, waaronder ook de orthomoleculaire geneeskunde. Ze heeft 15 jaar een eigen praktijk gehad waarbij ze al vele mensen heeft geholpen op weg naar een optimale gezondheid. Nu richt ze zich vooral op lezingen en blijft ze natuurlijk altijd mensen helpen op weg naar een gezonde leefstijl!

*Sinds 2003 heeft ze haar praktijk in Sellingen voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Omdat het voor veel mensen moeilijk is om gezond eten in de praktijk te brengen schreef ze in 2011 haar eerste boek: Weten van (h)eerlijk eten 1. Na alle overweldigende reacties en de vraag naar meer informatie bracht ze in 2013 deel 2 uit. Beide boeken staan vol heerlijke recepten en uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden. Voor diegene die een stevige basiskennis over voeding wil leggen bracht ze in 2014 het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' uit. Een handig naslagboekje mede door de diverse lijstjes en tabellen.

"Ik ben geen schrijfster, heb die ambitie ook nooit gehad. Mijn enige doel was om mensen bewust te maken van hun eigen mogelijkheden voor wat betreft voeding. Na jarenlange praktijk vind ik het nog steeds moeilijk om altijd bij de achterdeur te staan, als mensen al heel veel klachten hebben en/of medicijnen gebruiken. Ik wil graag bij de voordeur, bij de preventie staan. Mijn boodschap uitdragen: Met gezond oud worden, middels gezonde voeding, kun je niet jong genoeg beginnen.

*Bron: rinekedijkinga.nl

De middag:

De bezoekers voor de lezing kwamen om 13:00 uur al goed binnen en rond 13:30 uur was de zaal goed gevuld! Voor de gasten stonden er kopjes koffie, thee en sapjes klaar. De lezing begon en na een uurtje kregen we een korte pauze met een heerlijk zoet hapje uit het boek van Rineke over ’weetjes van (h)eerlijk eten.’ Dit waren de cacao bites gemaakt van tahin, cacaopoeder en kokos.. heerlijk! Na de pauze ging de lezing weer verder tot ongeveer 16:30 uur. Zeer interessant en er werd zeker nog eens goed benadrukt wat je lichaam doet met slechte voedingsstoffen, en dan niet alleen de suikers, (tarwe) brood, toxines en andere E- nummer gerelateerde voedingsmiddelen. Rineke kon vooral heel goed aangeven wat het lichaam doet met de goede voedingsstoffen en de daarbij behorende darmflora en wat een goede resultaten je daarmee kunt behalen. Het lichaam zit geweldig in elkaar en alle systemen hebben weer invloed op elkaar dus als je je gezondheid bij de basis aan pakt zal dat een positief effect hebben op veel systemen en kwaaltjes.

Als afsluiting kreeg Rineke namens Rozemarijn & Thijm een mooi goed gevuld kistje vol met groenten en een prachtige bos bloemen als bedankje. Het was dan ook een zeer geslaagde lezing over het belang en de gezondheid van de darmen.

De gasten konden na afsluit nog eens genieten van de (h)eerlijke hapjes van Rineke. Er waren onder andere; crackertjes met een (groene) pesto dip, groentebrood (ook te verkrijgen bij een van onze winkels) , en een gezonde (lekkere) en 'cup a soup' a la Rineke. Je proefde gewoon de gezondheid en de krachtige kruiden in de hapjes.. heerlijk! Verder werden de boeken van 'weetjes over (h)eerlijk eten' verkocht die Rineke wanneer u wilde signeerde.

Verder stond er nog een stand van New Care met een aantal voedingssupplementen. Want hoeveel groenten of fruit je ook eet, het is in deze tijd erg moeilijk om de juiste ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) binnen te krijgen. Je kunt de mogelijke tekorten uitstekend aanvullen met een voedingssuplement. In het hele verhaal en uitleg van Rineke komt steeds naar voren om zo puur en natuurlijk mogelijk te eten. Daarin passen ook de SPICE WISE boeken van Michel Hanssen uitstekend! Koken met zuivere kruiden en specerijen zonder toevoegingen.

Bij het naar huis gaan kreeg iedereen nog een leuke goodiebag en zo sloten we zo een geslaagde lezing van Rineke Dijkinga af.

Aanbevolen Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page