top of page

5 Tips hoe je tijdens je examen het hoofd koel houdt

Gezondheidsnieuws.

laptop-3087585_1280.jpg
De examenperiode

De examenperiode kan een uitdagende en drukke tijd zijn, ongeacht hoeveel voorbereiding er is gedaan. Helaas is er geen kortere weg om de inhoud van je examens echt te kennen, behalve dat je er uren leren in moet steken. Zorg er daarom voor dat jij op je best bent om de opgedane kennis toe te passen op de examendag. Maar hoe doe je dat en zorg je dat jij geconcentreerd te werk gaat? Wij geven wat tips!

5 Tips om de examenperiode door te komen

  1. Plan je studietijd; het is belangrijk om je werk in te plannen. Stel een evenwichtig en realistisch leerschema op en hou je eraan. Uren achter elkaar blokken werkt niet, omdat menselijke hersenen slechts 90 minuten in één keer kunnen concentreren. Neem regelmatig pauzes en plan tijd om dingen te doen die je leuk vindt. Houd er ook rekening mee wanneer je het beste werkt; sommige mensen geven er de voorkeur aan vroeg in de ochtend te studeren en anderen geven er de voorkeur aan om laat op te blijven. Wanneer ben je het meest productief?

  2. Stop met jezelf te vergelijken met anderen; kijk naar je eigen kwaliteiten. Leg de lat niet zo hoog voor jezelf. Waar liggen nog verbeterpunten. Welke onderdelen hebben nog aandacht nodig. Vertrouw op wat je zelf kunt doen en bereiken en probeer dit helder te relativeren.

  3. Laat je niet afleiden in je studieruimte; vermijd technologie, televisie of sociale media wanneer je studeert. Houd je studeerkamer schoon en helder om afleiding te voorkomen.

  4. Houd een gezonde levensstijl; Eet goed en sla geen maaltijden over, vooral ontbijt heb je nodig. Goede voeding voed je hersenen en je lichaam. Zorg er ook voor dat je gehydrateerd blijft, want je hersenen kunnen alleen optimaal functioneren als ze gehydrateerd zijn. In de staat van stress verwacht onze lichaam een fysieke reactie – vecht of vlucht. Deelnemen aan fysieke activiteiten zoals korte wandelingen in het park, naar de sportschool gaan of gewoon wat stretchen is de beste manier om je stress te verbranden en de focus opnieuw te krijgen.

  5. Krijg steun; als je voelt dat je gestrest bent, gun jezelf dan een pauze om wat tijd door te brengen met jouw familie of vrienden. Sommige sociale interacties zorgen ervoor dat je een tijdje nergens aan denkt en je een mentale pauze geeft. Je kunt dan teruggaan naar het relativeren dat opnieuw wordt geactiveerd waardoor er weer focus komt. Wees ook niet bang om hulp te krijgen. Lesgeven is vaak de beste manier om te leren; waarom probeer je verschillende onderwerpen niet aan je vrienden te vertellen?

Ondersteuning nodig?

Iedereen krijgt wel eens te maken met een RESCUE momentje, zeker in je examenperiode. Hoe zorg je er echter voor dat jij je niet uit het veld laat slaan en de balans vindt?

Neem een van de RESCUE Plus met vitamine B5* en B12 producten. 

 

*Ondersteunt in stress-situaties en ondersteunt bij spanning en inspanning!

Loop binnen bij Rozemarijn & Thijm voor passend advies en nog meer producten voor ondersteuning bij examens! 

Screen Shot 2019-05-13 at 3.29.28 PM.png
bottom of page