top of page

Aroma verspreiders.

Assortiment page 1

Something in the air!

Zodra de temperatuur buiten daalt zal de verwarming in je huis weer aanslaan en de lucht in je huis drogen. Je staat er vast niet bij stil, maar een gemiddeld gezin pro­duceert al meer dan 10 liter water in de lucht van een huis, per dag.

Gezonde lucht in huis

Al deze waterdamp zorgt voor een verhoging van de lucht­vochtigheid, die weer omlaag gebracht moet worden door ventilatie. Maar, als er teveel geventileerd wordt dan ont­staat juist weer een te lage luchtvochtigheid. Een te droge lucht in huis is ongezond voor jou, je huisdieren en je planten! Hoe bereik je nou de ideale luchtvochtigheid in huis? De luchtvochtigheid in huis wordt onder andere beïn­vloed door de bewoners, planten, huisdieren, omgeving, ventilatie en het weer. Niet verkeerd dus om eens stil te staan bij deze factoren en te controleren in hoeverre deze invloed hebben op de luchtvochtigheid in jouw huis.

Wat is de luchtvochtigheid precies?
Lucht bevat vocht in de vorm van waterdamp. De hoeveel­heid waterdamp die lucht normaal bevat hangt onder an­dere af van de temperatuur. Hoe kouder het is, hoe minder waterdamp er in de lucht zit. In de winter is de lucht­vochtigheid vaak te laag in huis. De schuldige hiervan is de verwarming! Omdat het buiten koud is bevat de lucht sowieso al minder vocht, wanneer die lucht in huis ook nog eens verwarmd wordt, neemt die luchtvochtigheid nog meer af. Daarnaast zijn de woningen tegenwoordig ook beter geïsoleerd dan vroeger en dat heeft een nega­tief effect op de luchtvochtigheid.
Gezondheidsadvies

 Unique 4 in 1

In 2007 introduceerde Chi International al een  fantastische aromaverdamper. De Yunique heeft de zelfde techniek, de zelf kwaliteit maar nu een model met houten voet en glazen bol. In deze glazen bol verzamelt zich de opgewekte aromamist waarna het aroma naar buiten wordt geblazen. Verder is de LED verlichting in de bol in te stellen op blauw, paars en wit of op continu wisselen van deze kleuren.
 
Dit 4 in 1 Chi-product combineert 4 zeer nuttige functies. Het verdampt essentiële oliën, waardoor een aromatherapeutisch effect ontstaat en het is een uitstekende luchtbevochtiger. Een derde functie van deze wondermooie Yunique is de ioniserende werking: de luchtkwaliteit verbetert door meer negatieve ionen in de lucht. Door ultrasone techniek wordt het water met de essentiële olie verdeeld in miljoenen micro deeltjes. Een zeer fijne waterdamp ontstaat en komt als een soort van mist bovenuit de aromaverdamper. De aromamist is zo dun dat het zich zeer snel door een ruimte verspreidt en zo de actieve ingrediënten door de hele ruimte verdeelt met het beoogde geur en/of therapeutische effect. Davos kuurolie is een uitstekende virusbestrijder en luchtzuiveraar door de combinatie van eucalyptus, den en pepermunt maar 95 % van de mensen vindt het ook een zeer prettige geur. Bovendien goed voor de luchtwegen om dieper te kunnen ademhalen. Lavinchi olie is ook een virusbestrijder die lucht zuivert en tevens een ontspannende werking heeft bij stress, slecht slapen of andere onrusttoestanden. Uiteraard kunnen ook alle andere Chi composities toegepast worden als ook alle andere enkelvoudige oliën. De bijgeleverde flacon wordt gevuld met water tot het aangegeven maximum en u druppelt er 10 tot 20 druppels bij van de essentiële olie van uw keuze. Dit wordt in het reservoir van de Yunique gegoten, de glazen bol er op en het apparaat is klaar voor gebruik. U kunt trouwens ook een kant en klaar hydrolaat gebruiken. Met name het rozenhydrolaat is een echte aanrader: het geeft een geweldig effect in de ruimte.

Muziek ingebouwd
Door de timer kan men de werktijd van deze 4 in 1 verdamper instellen op 1, 2 of 3 uur. De standaard Oosterse ontspanningsmuziek (die een klein kwartiertje duurt) kan men aan of uit zetten of vervangen door de muziek van een eigen bron (MP3 speler, I-pod of radio). De kabel hiervoor wordt meegeleverd. De Yunique is ideaal om een ruimte (woonkamer, werkruimte, praktijkruimte of slaapkamer) te begeuren of mensen in de gewenste stemming te brengen.
Terra Sana Superfood

€ 225,00

Effecten op je gezondheid

Wanneer de lucht in huis te droog is kan het zijn dat je daardoor last krijgt van je gezondheid, dit kan je op de volgende manieren merken:

  • Je krijgt last van een droge hoest

  • Je hebt een prikkelende keel

  • Je krijgt last van een droge, schilferige huid

  • Je hebt last van droge, branderige ogen. (Vooral wanneer je contactlenzen draagt)

  • Uitgedroogde en/of geïrriteerde slijmvliezen in neus- en keelholte

  • Regelmatig hoofdpijn

  • Concentratieproblemen

  • Je hebt een verhoogde kans op infecties

  • Je lippen zijn erg droog en barsten sneller

Luchtvochtigheid verhogen

Het verhogen van de luchtvochtigheid doet je met een luchtbevochtiger. Dit apparaat bevat een waterreservoir dat gebruikt wordt om water om te zetten in waterdamp. Er zijn diverse methoden in gebruik om deze omvorming te realiseren. Een populaire methode is het omzetten van water in waterdamp door ultrasone geluiden. Ofwel door ultrasoon geluid of door verdamping zetten lucht­bevochtigers droge lucht om in gezonde lucht. Naast gewone luchtbevochtiger heb je ook aroma diffusers.

Aroma diffuser

Een aroma diffuser is niet alleen een fraai ogend decora­tief object in huis maar is tevens een perfecte mini lucht­bevochtiger en verspreider. Met een aroma diffuser kun je met natuurlijke etherische olie op een simpele manier een heerlijke geur aan je huis geven. Ideaal om onaangename kookluchtjes te verbloemen! Ook kun je bijvoorbeeld een rustgevende sfeer creëren door juist ontspannende aroma’s te gebruiken of de symptomen van verkoud­heid en griep verminderen door een desinfecterend aroma in te zetten. Zelfs als je zomers buiten lekker op het terras zit komt de aroma diffuser nog van pas om insecten op afstand te houden en een romantische sfeer te creëren.

Hoe werkt de F’air verdamper?

Je stopt de F'air in het stopcontact. Druppel het gewenste aantal druppels etherische olie of mix in het aluminium bakje (maximaal tot het streepje ‘max’) en zet de verdamper aan met de schakelaar. Het bakje wordt 30 tot 40 graden warm waardoor de geur van de olie op subtiele wijze wordt verspreid door de ruimte. De verdamper wordt dus niet heet, dit kunt u dus ook niet voelen daar de temperatuur rond de eigen lichaamstemperatuur ligt. Dit is een bewuste keuze: door deze ingestelde temperatuur is de verdamper veilig met kinderen in de buurt. Daarnaast is essentiële olie vluchtig en verdampt van nature uit zichzelf. Door de lichte verwarming wordt de verdamping gestimuleerd waardoor de geur sneller en beter verspreid wordt.

- Luchtzuivering 
- Geurbeleving 
- Ontspanning

€ 29,95
Chi top 3 mix oliën:

- Davos kuurolie; eucalyptus, grove den, pepermunt en akkermunt 
- Lavinchi relax mix; lavendel, mandarijn en marjolein 
- Happiness mix; sinaasappel, mandarijn, vanille en benzoë

Doordat het apparaat elektrisch werkt door hem rechtstreeks in het stopcontact te stoppen (230V – 24V), kan deze in tegenstelling tot een aromabrander met waxine, veilig aan blijven staan. Je kunt eenvoudig testen of de verdamper naar behoren werkt: doe 15-20 druppels in het bakje van de verdamper en plaats deze op een kamer tot maximaal 20m2 (zoals badkamer of slaapkamer). Sluit de deuren en ramen van de kamer, als u dan na een klein uurtje de kamer binnenkomt zult u genieten van de door u gekozen olie!

Lees voor gebruik de handleiding.

bottom of page