Superfoods & rawfood.

Supervoeding is voeding die superieur is aan overige voeding omdat het veel hogere percentages aan nutriënten bevat dan andere voeding. Afgelegen stammen en volkeren kennen weinig ziekten en hebben een zeer hoge vitaliteit die ze blijven behouden, zelfs op hoge leeftijd.

 

Toen men deze volkeren begon te bestuderen waarom ze zo oud werden en weinig ziektes kenden bleek dat ze allen voeding aten die unieke eigenschappen bevat. Deze voeding is geen nieuwe hype. Ze komt al duizenden jaren voor op onze planeet en vele culturen hebben er eeuwenlang succesvol op geleefd. Deze voeding is mede verantwoordelijk voor de uitstekende gezondheid van deze volkeren en heeft de test van de tijd met glans doorstaan.

 • Cacao raw

  Cacao raw

  Omdat de cacaoboon van een plant komt, bevat deze diverse voordelen die we ook in sommige soorten groenten vinden. 

 • Goij bessen

  Goij bessen

  Goji bessen groeien in beschermde valleien van gecultiveerde gebieden in Mongolië en Tibet en bevatten diverse voedingsstoffen.

 • Chiazaad

  Chiazaad

  Chia zaad is een superfood door de vele omega-3 vetzuren, vezels, eiwitten, antioxidanten, proteïnen en mineralen.

 • Bijenpollen

  Bijenpollen

  Bijenpollen van Superfoodies bevatten diverse vitamines, mineralen, enzymen, eiwitten en aminozuren en smaken heerlijk door koude dranken

 • Moerbeien

  Moerbeien

  In China worden de moerbeien al vele eeuwen gebruikt als voedingsmiddel, maar tevens ook als medicijn.

 • Hennepzaad

  Hennepzaad

  Hennepzaad is het zaad van de hennepplant, Cannabis sative. 

 • Incabessen

  Incabessen

  Inca bessen valt onder de superfoods. De bessen hebben vele positieve eigenschappen en zijn zoetzuur van smaak.

 • Tarwegras en kiemen

  Tarwegras en kiemen

  Tarwegras bestaat uit de jonge scheuten van gewone tarwe (Triticum aestivum). 

 • Supergreens

  Supergreens

  Super Greens (zeer rijk aan gerstegras en tarwegras) voorziet het lichaam van de benodigde dagelijkse behoefte aan vitaminen, mineralen, sporenelementen, anti-oxidanten, aminozuren en enzymen.

 • Superfood poeders

  Superfood poeders

  Geef je Smoothie een boost met een Superfood poeder. 

Waarom Supervoeding?

Supervoeding is de ultieme functionele voeding. Niet alleen helpen ze de uiterlijke schoonheid (de gezondheid van huid , haar en nagels). Ze voeden ook ondermeer de organen, reproductief systeem en helpen het immuunsysteem aan te sterken. Wanneer ze in de juiste hoeveelheden en op regelmatige basis worden ingenomen kunnen ze de gezondheid en vitaliteit aanzienlijk verbeteren omdat ze dan in staat zijn om langdurige tekorten terug aanvullen. De meeste soorten supervoeding zijn ook qua smaak een verheerlijking in de keuken en kunnen de transitie naar een gezondere eetstijl helpen bevorderen zonder zich daarom smaken te moeten ontzeggen of al teveel moeite te moeten leveren.

Door het veelvuldige gebruik van pesticiden, chemische bemesting ed. is de kwaliteit van de landbouwgrond sterk verminderd hetgeen resulteert in minder mineralen en andere nodige stoffen in onze voeding. Bijna alle commerciële voeding wordt onrijp geoogst en zijn vaak weken onderweg of oud wanneer ze uiteindelijk bij de consument geraken hetgeen de voedingswaarde nog verder vermindert. Volgens een rapport van de Amerikaanse senaat kunnen 67% van alle ziekten worden teruggebracht tot de voeding die we eten. Een artikel van Juni 2002 van de “American medical association” zijn nutritionele gebreken de belangrijkste oorzaak van chronische ziekten.

Dit verkeerde moderne eetpatroon kan leiden tot chronische aandoeningen als hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes, broze botten en zelfs kanker, aldus Muskiet maandag. De moderne mens zou onder meer minder vlees, vetten, eiwitten en koolhydraten moeten eten en meer vissen en weekdieren. Volgens zijn oertheorie zijn onder meer fastfood en kant-en-klaarmaaltijden erg slecht voor het lichaam van de moderne mens.


‘Mens moet terug naar zijn oervoeding’


De mens moet terug naar zijn voedingspatroon uit de oertijd. Dat stelt klinisch chemicus F. Muskiet van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). De mens heeft zijn eetpatroon in duizenden jaren drastisch gewijzigd, terwijl de genetische bouw van de mens niet is veranderd.

 

Verstoorde balans

Deze energiecompacte voedingsmiddelen worden niet herkend door de eetlustcentra in de hersenen”, legt Muskiet uit. ?Daardoor blijf je maar dooreten, wat uiteraard leidt tot overconsumptie en dus overgewicht. Ditzelfde geldt voor te veel inname van koolhydraten zoals die bijvoorbeeld in frisdranken zitten. Het te weinig eten van visvetten kan leiden tot een verstoorde balans die onder meer hart- en vaatziekten en psychiatrische aandoeningen kan veroorzaken.

Nieuwe vleesstructuur


Het menselijke lichaam weet zich ondertussen ook niet goed raad met de nieuwe vleesstructuur van bijvoorbeeld koeien of varkens. We zijn ze granen gaan voeren, iets dat die dieren normaal nooit aten, zegt Muskiet.Dat heeft de structuur van de vetten en de hydraten van het vlees beïnvloed.

Oorzaak-gevolg


Het lichaam reageerde daarop met ziekten die in de millennia daarvoor niet eens bestonden. Het is eigenlijk een heel simpele oorzaak-gevolg-situatie. We mogen onszelf gelukkig prijzen dat de meeste nieuwe ziekten pas optreden na de reproductieve leeftijd. Anders was de mens al lang uitgestorven.
 
BRON : Rug.nl