top of page

Sushi met shiitake-misovulling

Deze sushi is super umami van smaak, heerlijk als voorgerecht of lunch!

Aantal.

2 rollen

Ingrediënten.

Voor de rijst:

  • 100 g sushirijst

  • 2 el mirin

  • 2 el sushi-azijn ongezoet

 
Voor de vulling:

  • 10 g shiitake koshin

  • 1 tl mugi miso

  • 1 el tamari

  • 1 el sushi-azijn ongezoet

  • 1 el gembersiroop

  • 1 avocado

 
Om te rollen en te dippen:

  • 2 norivellen

  • Shoyu of tamari naar smaak

  • Sushi gember naar smaak

  • Evt. umepasta naar smaak

Bereiding.

Laat de shiitake minimaal 4 uur weken in koud water. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik eventueel het shiitake-weekvocht om in te koken. Voeg na het afgieten de mirin en sushi-azijn toe en roer voorzichtig door. Laat de rijst afkoelen. Snijd de shiitake in zo klein mogelijke stukjes. Meng de miso, tamari, sushi-azijn en gembersiroop met elkaar in een pannetje en voeg de stukjes shiitake toe. Bak op heel laag vuur in zo’n 5 minuten gaar. Snijd de avocado in reepjes. Leg een norivel met de glanzende kant naar beneden op je sushimatje. Bedek met de afgekoelde rijst. Laat aan de bovenkant van het vel horizontaal 5 cm vrij. Dit deel gebruik je om de sushirol dicht te plakken. Bedek ook de zijkanten goed met rijst. Leg vervolgens in een horizontale lijn het shiitakemengsel en de avocado op de rijst. Rol vervolgens met behulp van het matje een mooie strakke sushirol. Rol naar boven, zodat het vrijgelaten stuk norivel van je af ligt. Maak je vinger nat met wat water en strijk langs de rand van het vel zodat het goed dicht geplakt blijft. Snijd mooie plakjes van de sushi met een goed scherp mes. Als het moeilijk gaat, kun je de sushi eerst een half uurtje in de koeling leggen. Dip in tamari, sushi gember of umepasta en geniet!

Bereidingstijd.

35 minuten + 4 uur wachttijd

Tags.

Sushi, Japans

bottom of page