Zoete aardappel soep met kikkererwten en kurkuma

Aantal.

2-3 bowls

Ingrediënten.

  • 350 g zoete aardappel

  • 1 rode ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1 el curcuma ginger latte

  • 200 ml kokosmelk

  • 1 bouillonblokje

  • 300 ml water

  • 1/2 citroen

  • 1 pot (220 g) kikkererwten

  • 10 g koriander

Bereiding.

Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukjes. Snijd de ui en bak deze in een met olie besprenkelde pan in 2 minuten glazig. Pers de knoflook en voeg, samen met de curcuma ginger latte, toe. Roerbak 1 minuut, tot het begint te geuren. Bak de zoete aardappel 2 minuten mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en het water toe. Laat zo’n 20 minuten zacht koken, tot de zoete aardappel gaar is. Pers de citroen en voeg deze op het laatste moment toe. Pureer de soep en voeg dan de kikkererwten toe. Garneer met (fijngesneden) koriander.

Bereidingstijd.

30 min.

Tags.

soep, krukuma, kikkererwten, vega, vegetarisch