top of page

Lasagne met auberginetapenade en courgette

Aantal.

2-3 personen

Ingrediënten.

  • 4 bladen lasagne cinque cereali (vijf granen)

  • 1 courgette

  • 30 g geraspte kaas naar keuze

Voor de saus:

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 flinke hand basilicum + blaadjes ter garnering

  • 1 pot auberginetapenade

  • 1 pot tomatensaus met basilicum

  • 1 tl Provençaalse kruiden

Voor de ricotta:

  • 30 g Parmezaanse kaas

  • 125 g ricotta

  • 1 ei

Bereiding.

Benodigdheden Ovenschaal van 20x20 cm Bereiding Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de lasagnebladen 1 minuut voor. Snijd de courgette in dunne ronde plakjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Bak dit in een met olie besprenkelde koekenpan in 5 minuten glazig. Snijd de basilicum fijn en voeg deze samen met de auberginetapenade, tomatensaus en Provençaalse kruiden toe aan het uimengsel. Roer een tiental seconden door en zet dan het vuur af. Rasp de Parmezaanse kaas in een kom. Voeg het ei en de ricotta toe en klop los met een vork, tot het een geheel is. Vet de ovenschaal in. Bedek de bodem met een laagje tomaten-auberginesaus. Leg de lasagnebladen erop, bedek met het ricottamengsel en vervolgens de plakjes courgette. Begin dan weer met het tomatenmengsel en ga in deze volgorde door tot alles op is. Eindig met de ricotta of het tomatenmengsel. Strooi er een laag kaas over en bak de lasagne in de oven in ca. 35 minuten gaar.

Bereidingstijd.

< 45 minuten

bottom of page