top of page

Kastanjepasta met aubergine-huttenkäsesaus

Aantal.

2-3 personen

Ingrediënten.

  • 1 pak (250 g) tagliatelle castagna (met kastanje)

  • 2 rode uien

  • 1 teentje knoflook

  • ½ pot (ca. 8 st) zongedroogde tomaten

  • 50 g rucola

  • 15 g pijnboompitten

Voor de huttenkäsesaus:

  • 30 g Parmezaanse kaas + voor garnering

  • 150 g haverdrank

  • 2 el arrowroot

  • 100 g hüttenkäse

  • ½ pot auberginetapenade

  • Zout en peper naar smaak

  • 10 g verse basilicum

Bereiding.

Kook de tagliatelle in 3-4 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water. Begin dan aan de saus. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de basilicum fijn. Doe de haverdrank in een steelpannetje en meng met de arrowroot. Voeg dan de hüttenkase en geraspte Parmezaanse kaas toe en meng. Zet het dan op het vuur. Blijf roeren tot het de juiste dikte heeft. Voeg de auberginetapenade en de basilicum toe en blijf roeren tot het geheel warm is. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Snijd de rode uien en knoflook fijn. Besprenkel de koekenpan met olie en fruit de uien glazig. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe. Zet het vuur af. Meng de saus met de tagliatelle en leg op de borden. Dien op met de gebakken rode ui, rucola, pijnboompitten en zongedroogde tomaten. Maak het geheel af met wat extra Parmezaanse kaas.

Bereidingstijd.

< 15 minuten

bottom of page