top of page

Raw cacao-avocadomousse

Deze chocolademousse is een heerlijk zoet dessert en een verantwoord tussendoortje. Het zit vol met lekkere, natuurlijk zoete ingrediënten. Het is een veganistische versie van de reguliere chocolademousse en vrij van geraffineerde suikers, lactose en gluten, maar deze mousse is minimaal zo zoet en romig! Gebruik je liever cacaobonen, zodat je de schil ook in je gerecht kunt verwerken? Vijzel de bonen dan eerst tot een poeder.

Aantal.

1 persoon

Ingrediënten.

  • 6 el raw cacao (poeder of gevijzelde cacaobonen)

  • 4 dadels

  • 1/2 rijpe avocado

  • 1 bevroren banaan

  • 3 el citroensap

  • 2 el ahornsiroop

Bereiding.

Pureer de dadels in een blender tot het glad is. Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer net zo lang totdat je een supergladde mousse hebt. Garneer met hennepzaad of cacaonibs. Laat de mousse eventueel in 10 minuten extra koud worden in de vriezer. Enjoy!

Bereidingstijd.

< 10 minuten

bottom of page