Natuurlijk zoete chia-kokosrepen

Deze energierepen zijn heerlijk als tussendoortje! Ze zijn gemakkelijk te maken én te bewaren. Lekker om mee te geven aan de kinderen, of om natuurlijk zelf van te snoepen! Vega, vegan, glutenvrij, superfood, snack

Aantal.

6 repen

Ingrediënten.

  • 70 gram chiazaad

  • 60 gram kokosrasp

  • 12 dadels, ontpit

  • 35 gram gojibessen

  • 40 gram kokosolie

  • 1 el ahornsiroop

Bereiding.

1. Maal de dadels fijn in een blender of keukenmachine. Wat je overhoudt, is een pasta van dadels. Voeg de kokosrasp toe en pulseer een aantal keren kort tot de kokos goed met de pasta vermengd is. 2. Snijd de gojibessen in kleine stukjes. 3. Voeg het chiazaad, de kokosolie en de ahornsiroop toe aan de dadelpasta en roer goed door elkaar. 4. Bedek een bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel uit over de bodem. Druk heel goed aan, anders heb je kans dat de repen uit elkaar vallen. 5. Laat de repen minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. 6. Snijd er repen van en bewaar ze in de koelkast of diepvries tot je ze lekker opeet!

Bereidingstijd.

10 minuten + 2 uur wachttijd