Romige wortelsoep met miso en kokosmelk

Aantal.

4

Ingrediënten.

  • 1 kg wortels

  • 3 rode uien

  • 2 el sesamolie

  • 1 tl gemberpuree

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 volle el genmai miso

  • 750 ml water

  • 200 ml kokosmelk

  • Peper en zout naar smaak

  • Evt. zwart sesamzaad en / of peterselie

Bereiding.

Schil de wortels of schrob ze schoon. Snijd ze in plakjes. Snijd de rode ui in stukjes. Doe de sesamolie in een grote koekenpan (met deksel). Bak de uien in ca. 2 minuten glazig. Snijd de knoflook en voeg deze samen met de gemberpuree toe aan de uien. Roerbak een minuut, tot het begint te geuren. Voeg de wortels toe aan de uien en roerbak nog een minuut of twee. Blus af met het water en de kokosmelk. Doe de genmai miso in een mok, samen met wat heet water. Roer tot een dunne pasta ontstaat zonder klontjes. Voeg toe aan de koekenpan. Plaats het deksel op de pan en laat het ongeveer 25-30 minuten zachtjes sudderen, totdat de wortels zacht zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe. Doe dan alles in de blender en vermaal tot een zachte soep. Garneer evt. met zwarte sesamzaadjes of peterselie.

Bereidingstijd.

Vegan Glutenvrij