Bietensalade met ahorn-mosterddressing
Iedereen kent de klassieke honing-mosterddressing. Maar heb je het weleens ‘the vegan way’ gedaan, met ahornsiroop i.p.v. honing? Daar zit een heel lichte karamelsmaak aan, wat deze dressing net even anders maakt.
Aantal.
1 persoon
Ingrediënten.
Voor de dressing:
-
2 el sushi-azijn
-
2 el ahornsiroop graad A
-
2 el olijfolie
-
1 tl mosterd
-
1 tl citroenrasp
Voor de salade:
-
2 rode bieten, gekookt
-
1 wortel
-
½ courgette
-
3 radijsjes
-
1 el pompoenpitten
Bereiding.
Kook de rode bieten gaar. Giet af en laat afkoelen. Rasp de wortel. Snijd de courgette in kleine reepjes en de radijsjes in flinterdunne plakjes. Snijd de bieten in kleine blokjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en bestrooi met pompoenpitten. Besprenkel vervolgens met
Bereidingstijd.
< 10 minuten + evt. koken van de bieten
Tags.
Salade, vegetarisch, vegan, bieten, mosterd dressing