Frisse couscoussalade met tapenade van delicatessen

Aantal.

Lunch of bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten.

  • 200 g couscous

  • 1 pot artisjokken op olijfolie

  • 1 pot zongedroogde tomaten in olijfolie

  • 10 g peterselie

  • 1 sjalotje

  • 250 g cherrytomaatjes

  • 75 g rucola

  • 75 g zachte geitenkaas

  • 20 g pijnboompitten

Bereiding.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het sjalotje fijn. Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Haal de artisjokken en zongedroogde tomaten uit de olie en maal ze, samen met de peterselie in de blender tot een grove tapenade. Meng de tapenade door de couscous. Voeg de groenten toe. Rooster de pijnboompitten in de droge koekenpan goudbruin. Verdeel deze, samen met de geitenkaas, over de couscous.

Bereidingstijd.

15 minuten

Tags.

Salade, couscous, vegetarisch