Bietensalade met ahorn-mosterddressing

Iedereen kent de klassieke honing-mosterddressing. Maar heb je het weleens ‘the vegan way’ gedaan, met ahornsiroop i.p.v. honing? Daar zit een heel lichte karamelsmaak aan, wat deze dressing net even anders maakt.

Aantal.

1 persoon

Ingrediënten.

Voor de dressing:

  • 2 el sushi-azijn

  • 2 el ahornsiroop graad A

  • 2 el olijfolie

  • 1 tl mosterd

  • 1 tl citroenrasp

 
Voor de salade:

  • 2 rode bieten, gekookt

  • 1 wortel

  • ½ courgette

  • 3 radijsjes

  • 1 el pompoenpitten

Bereiding.

Kook de rode bieten gaar. Giet af en laat afkoelen. Rasp de wortel. Snijd de courgette in kleine reepjes en de radijsjes in flinterdunne plakjes. Snijd de bieten in kleine blokjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en bestrooi met pompoenpitten. Besprenkel vervolgens met

Bereidingstijd.

< 10 minuten + evt. koken van de bieten

Tags.

Salade, vegetarisch, vegan, bieten, mosterd dressing