Granola met miso en nori

Zelf granola maken is heel simpel en met de ingrediënten kun je eindeloos variëren. De combinatie van havermout, zoetigheid en nori verraste ons zó, dat we het graag met je wilden delen.

Aantal.

4 personen

Ingrediënten.

  • 150 g havermout fijn

  • 30 g geroosterd sesamzaad

  • 20 g zwart sesamzaad

  • 30 g hennepzaad

  • 30 g witte amandelen

  • 3 el ahornsiroop graad C

  • 1 tl shiro miso

  • 2 tl witte tahin

  • 1 cm verse gember, geraspt

  • 1 vel geroosterde nori

Bereiding.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Knip het norivel in kleine vierkantjes van 1x1 cm. Doe vervolgens alle droge ingrediënten (behalve de nori) in een kom. Meng in een ander kommetje alle natte ingrediënten goed door elkaar. Doe vervolgens de natte bij de droge ingrediënten en meng door elkaar. Verspreid over een bakplaat en rooster knapperig in ongeveer 20 minuten. Roer na 10 minuten even om.

Bereidingstijd.

< 30 minuten