top of page

Nieuwe producten.

Slimplex

Screen Shot 2018-11-13 at 14.11.34.png

Licht gezoete kruidendrank op basis van kurkuma wordt ook wel goldenmilk genoemd en verrijkt met ceylon kaneel. Door de toevoeging van kokosmelkpoeder heeft het een romige zoetkruidige smaak.

Slimplex: afvallen was nog nooit zo simpel

We kennen in onze vrienden- en kennissenkring allemaal wel mensen die alles maar dan ook echt alles kunnen eten zonder dat ze een grammetje aankomen. Ze beschikken over een snelle stofwisseling, wordt dan gezegd, oftewel een jaloersmakend metabolisme. Indien wij dagelijks dezelfde hoeveelheid zouden eten als zij, worden we binnen de kortste keren tonnetje rond. Ondanks dat de meesten van ons, gewone stervelingen, letten op hetgeen we eten en drinken, drukt de weegschaal ons toch regelmatig met de neus op de feiten. Zeker met het stijgen der jaren komen er elk jaar gemakkelijk een paar pondjes bij. Want elk pondje gaat nou eenmaal door het mondje, zoals een aloud volksgezegde ons leert. En als veel van die voedingsstoffen en drankjes dan ook nog eens vol zitten met verborgen suikers, dan is het eigenlijk helemaal niet zo gek dat we met z’n allen (te)
dik worden.


Door Norbert Meijs

Want ongemerkt krijgen we dagelijks veel meer suiker binnen dan we denken. Een recent onderzoek van het Diabetes Fonds komt tot de conclusie dat bijna vijfennegentig procent van de Nederlandse bevolking de eigen dagelijkse suikerconsumptie drie keer te
laag inschat. De doorsnee Nederlander krijgt namelijk geen tien suikerklontjes per dag binnen, zoals algemeen gedacht, maar een dagelijkse hoeveelheid suiker die gelijkstaat aan dertig klontjes. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Diabetes Fonds onder ruim
duizend Nederlanders van achttien jaar en ouder.

Alarmerend

Het Diabetes Fonds maakt zich grote zorgen over de hoge suiker- consumptie die Nederlanders via voedsel en drank binnenkrijgen, en noemt de uitkomsten van het suikerinname-onderzoek alarmerend. Er zitten volgens het Diabetes Fonds onnodig veel suikers in producten waarvan men het niet zou verwachten. Zoals in ontbijtgranen, zuiveldranken, sauzen, dressings en tussendoortjes. Het is dus eigenlijk ook niet gek dat consumenten denken dat ze drie keer minder suiker binnenkrijgen dan hun werkelijke suikerinname.

bottom of page