Pitabrood met geroosterde pesto-kikkererwten en salade

Aantal.

2 pitabroodjes

Ingrediënten.

  • 2 pitabroodjes 

  • 1 pot (ca. 200 g) kikkererwten

  • 2 el pesto rosso

  • 4 el tzatziki 

  • 2 grote bladen sla

  • 1 rode ui, in dunne ringen

  • 1 tomaat, in schijfjes

  • 1/4 komkommer, in reepjes

Benodigheden:

  • oven en/of broodrooster

Bereiding.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng de gekookte kikkererwten met de pesto en bestrooi met zwarte peper. Bedek een bakplaat met bakpapier, leg de kikkererwten erop en rooster ze 5-10 minuten in de oven. Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en bak ze in 2-3 minuten gaar in de oven of in een broodrooster. Snijd de pitabroodjes open en besmeer ze royaal met tzatziki. Beleg ze vervolgens met een blad sla, tomaat, kikkererwten, rode ui en komkommer. Besprenkel eventueel nogmaals met tzatziki of extra pesto.
 
Tip: de kikkererwten zijn ook heel lekker met een beetje mugi of genmai miso.
 
Ook erg lekker met naanbrood!

Bereidingstijd.

15 minuten