Kruidige falafel met pita en aubergine-ricottasaus

Aantal.

4 personen (12 balletjes)

Ingrediënten.

  • 4 pitabroodjes tarwe of spelt

  • 1/2 komkommer

  • 2 tomaten

  • 40 g rucola

 
Voor de falafel:

  • ½ chilipeper

  • 1 teentje knoflook

  • 15 g peterselie

  • 1 pot (220 g) kikkererwten

  • ½ tl komijn

  • 1 tl koriander

  • 1 tl paprikapoeder

  • 2 el citroen

  • 1 el psylliumvezels + 50 ml water

 
Voor de saus:

  • 6 el auberginetapenade

  • 6 el ricotta

Bereiding.

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de chilipeper fijn. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de falafel, behalve de psylliumvezels, in de keukenmachine en maal alles fijn. Meng de psyllium met 50 ml water en voeg dit als laatste toe aan het kikkererwtenmengsel. Roer goed door. Rol balletjes van het deeg en druk ze iets plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 minuten bruin. Bak de pitabroodjes af in een broodrooster of in een voorverwarmde oven van 200°C voor 2-3 minuten. Meng de ingrediënten voor de saus met smeer de pitabroodjes hiermee in. Vul ze vervolgens met rucola, plakjes tomaat, reepjes komkommer, falafel en evt. wat extra saus.

Bereidingstijd.

< 30 minuten