top of page

Gezondheidsnieuws.

Solgar beauty

Solgar beauty
Schoonheid van binnenuit

De huid is ons grootste orgaan. Net als bij andere organen zoals lever, hart en nieren, wordt de gezondheid van de huid vooral bepaald door hoe we leven en wat we eten. Tekorten aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en vetzuren zijn terug te zien in de huid en in het haar en de nagels.

Eet gezond

Drink groene thee

Groene thee is een rijke bron van polyfenolen; krachtige antioxidanten die helpen de huid te beschermen.

Breng de darmen in balans

Veel huidproblemen komen voort uit een verminderde weerstand en spijsverteringsproblemen, doordat de darm uit balans is. Aanvulling met goede bacteriën ondersteunt het natuurlijk evenwicht in de darm.

Kies goede vetten

Omega-3 vetzuren zoals EPA en DHA uit vis helpen de huid sterk en weerbaar te maken. Het omega-6 vetzuur GLA uit borageolie is belangrijk voor de barrièrefunctie van de huid.

Eet kleurrijk

Anti-oxidanten geven groenten en fruit kleur en bieden bescherming tegen vrije radicalen. Voor de huid zijn de anti-oxidanten vitamine A, C en E van belang, net zoals de mineralen zink en selenium en de carotenoïden bèta-caroteen en lycopeen.

Voor dagelijkse verzorging
Skin, Nails & Hair

Het favoriete verzorgingsproduct om de huid van binnenuit te beschermen met vitamine C en zink. Toevoeging van koper houdt tevens het haar sterk en is goed voor de nagels.

Vorm: tabletten
Geschikt voor vegetariërs en veganisten

Solgar beauty
Leef gezond
Slaap lekker

Bij vermoeidheid werkt de bloedsomloop minder goed en verwijden de bloedvaten onder de huid. Zo ontstaan vochtophoping en wallen.

Doe rustig aan

Stress verhoogt de aanmaak van het hormoon cortisol, wat kan leiden tot overmatige talgproductie met pukkeltjes en puistjes tot gevolg. Ook kan stress huidziekten als rosacea en eczeem verergeren.

Wandel, dans, beweeg

Door te bewegen wordt de zuurstoftoevoer naar de huid gereguleerd, wat helpt om de huid gezond te houden.

Geniet van de zon

Maar zorg voor bescherming. Ultraviolette stralen uit zon tasten collageen en elastineweefsels in de huid aan. Zo vermindert de stevigheid van de huid en ontstaan rimpels.

Start goede voornemens

Stop met roken. Sigaretten bevatten stoffen die er voor zorgen dat de bloedcirculatie vermindert en het verouderingsproces versnelt.

Voor het haar
Biotin 1000 mg

Solgar Biotin 1000 µg draagt bij aan de normale haargroei, houdt het haar sterk en stimuleert het behoud van een normale huid. ook verkrijgbaar in 500 mg. 

Vorm: tablettenGeschikt voor vegetariërs en veganisten

Voor de ouder wordende huid
Hyaluronic Acid Complex

Dit populaire product bevat een door BioCell II® gepatenteerde vorm van collageen.Deze bevat de lichaamseigen moisturizer hyaluronzuur, in combinatie met vitamine C voor het bindweefsel en de stevigheid van de huid. 

Vorm: Tabletten. 

bottom of page