top of page

Gezondheidsnieuws.

Slimplex

Slimplex
Slimplex: afvallen was nog nooit zo simpel

We kennen in onze vrienden- en kennissenkring allemaal wel mensen die alles maar dan ook echt alles kunnen eten zonder dat ze een grammetje aankomen. Ze beschikken over een snelle stofwisseling, wordt dan gezegd, oftewel een jaloersmakend metabolisme. Indien wij dagelijks dezelfde hoeveelheid zouden eten als zij, worden we binnen de kortste keren tonnetje rond. Ondanks dat de meesten van ons, gewone stervelingen, letten op hetgeen we eten en drinken, drukt de weegschaal ons toch regelmatig met de neus op de feiten. Zeker met het stijgen der jaren komen er elk jaar gemakkelijk een paar pondjes bij. Want elk pondje gaat nou eenmaal door het mondje, zoals een aloud volksgezegde ons leert. En als veel van die voedingsstoffen en drankjes dan ook nog eens vol zitten met verborgen suikers, dan is het eigenlijk helemaal niet zo gek dat we met z’n allen (te) dik worden.

 

Door Norbert Meijs Want ongemerkt krijgen we dagelijks veel meer suiker binnen dan we denken. Een recent onderzoek van het Diabetes Fonds komt tot de conclusie dat bijna vijfennegentig procent van de Nederlandse bevolking de eigen dagelijkse suikerconsumptie drie keer te laag inschat. De doorsnee Nederlander krijgt namelijk geen tien suikerklontjes per dag binnen, zoals algemeen gedacht, maar een dagelijkse hoeveelheid suiker die gelijkstaat aan dertig klontjes. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Diabetes Fonds onder ruim duizend Nederlanders van achttien jaar en ouder.

Alarmerend

Het Diabetes Fonds maakt zich grote zorgen over de hoge suiker- consumptie die Nederlanders via voedsel en drank binnenkrijgen, en noemt de uitkomsten van het suikerinname-onderzoek alarmerend. Er zitten volgens het Diabetes Fonds onnodig veel suikers in producten waarvan men het niet zou verwachten. Zoals in ontbijtgranen, zuiveldranken, sauzen, dressings en tussendoortjes. Het is dus eigenlijk ook niet gek dat consumenten denken dat ze drie keer minder suiker binnenkrijgen dan hun werkelijke suikerinname.

Daadwerkelijk gewicht verliezen

Voor het suikerprobleem bestaat nu een even simpele als effectieve oplossing. Als u minder suiker per dag wilt eten en ook nog eens wilt afvallen, dan is Slimplex dé manier om twee vliegen in een klap te slaan. Dit nieuwe afslankcomplex bestaat uit verschillende planten die daadwerkelijk helpen om gewicht te verliezen. Maar het meest unieke van Slimplex is dat het direct helpt om de zoete smaak van suiker te neutraliseren. Eet je na gebruik van Slimplex bijvoorbeeld een koekje, dan proef je geen suiker meer en smaakt dat lekkere koekje ineens vies. Je eet daardoor niet alleen minder suiker, maar je krijgt zo dus ook de bijbehorende calorieën niet meer binnen. Het moge duidelijk zijn wat voor positieve invloed dat heeft op het afvallen.

Slimplex
Gymnema Sylvestre

Het plantje in de Slimplex dat hier verantwoordelijk voor is, is de Gymnema sylvestre. Deze plant komt uit Zuid-Azië en heeft de unieke eigenschap dat het de smaak van suiker of de zoete smaak van voeding neutraliseert. In Zuid-Azië kauwt men op de blaadjes van de Gymnema. Als daarna iets zoets wordt gegeten, dan smaakt het gewoon niet. Na vier jaar research is het gelukt om het werkzame ingrediënt uit de Gymnema sylvestre op een dusdanige wijze te isoleren, dat het haar unieke eigenschap om de zoete smaak van suiker te neutraliseren behoudt.

Verminderd hongergevoel

Maar ook helpt Gymnema sylvestre, samen met de Lagerstroemia speciosa in de Slimplex, het lichaam bij het verminderen van het hongergevoel, doordat het de bloedsuikerspiegel normaal houdt. Ook zorgt de Malabar in Slimplex dat het lichaam wordt geholpen bij het verminderen van de behoefte aan eten en bij het verlagen van de vetopname en de vetopslag. De Fucus vesiculosus in Slimplex is verantwoordelijk voor het beperken van de behoefte aan eten en zorgt voor een vol gevoel. Ook is het belangrijk tijdens het afslanken dat het darmstelsel goed blijft functioneren. Daar levert de Fucus vesiculosus een belangrijke bijdrage aan.

bottom of page