top of page

Gezondheidsnieuws.

Het belang van voldoende magnesium in het lichaam

Het belang van voldoende magnesium in het lichaam
Wat is magnesium en waar komt het vandaan?

Magnesium: het helpt bij vermoeidheid, bevordert de energiestofwisseling, draagt bij aan het functioneren van het geheugen én het heeft effect op de een energieke huid en je spieren. Huiddeskundige Maaike Dorsteen neemt de proef op de som en onderzoekt hoe het zit met haar magnesium gehalte.

Magnesium is een mineraal dat je van nature voorkomt in de zee. Het heeft een heilzame werking wat essentieel is voor de goede werking van het lichaam net zoals bijvoorbeeld ijzer of calcium dat is! Je kan het veel vinden in voeding bijvoorbeeld, want het wordt niet aangemaakt door het lichaam zelf, maar is wel erg belangrijk om genoeg van te hebben. 
 

Het belang van magnesium

Magnesium is goed voor veel in het lichaam. Als je te weinig milligram magnesium per dag tot je neemt dan kan je bijvoorbeeld griepachtige symptomen krijgen als vermoeidheid of misselijkheid, maar het kan ook zorgen voor stijve gewrichten. Het heeft invloed op heel veel processen in ons lichaam. Magnesium activeert meer dan 300 metabolische reacties, zoals je hormoonhuishouding en de energiestofwisseling. 

Een tekort

Wat kun je doen als je een tekort aan magnesium binnenkrijgt? Je kan magnesium slikken in de vorm van voedingssuplementen en je voeding. Tegenwoordig gebruiken ze ook steeds vaker magnesium in cosmetica.  Magnesium is één van de weinige stoffen die goed doordringt door de verschillende huidlagen en daardoor direct in je bloedbaan terecht komt. Zo kan je je magnesium tekort goed aanvullen. Voordeel via je huid is dat het nooit te veel opneemt en je dus ook nooit teveel magnesium tot je krijgt.
 

Bekijk hier het filmpje in koffietijd: 

https://www.koffietijd.nl/het_belang_van_voldoende_magnesium_in_het_lichaam

Het belang van voldoende magnesium in het lichaam

bottom of page