Vegan kokos-ontbijttaart
Aantal.
1 taart (18 cm)
Ingrediënten.
Voor de bodem:
-
2 plakjes rijstbrood met lijn- en chiazaad
-
2 el kokosolie
-
80 g gedroogde vijgen
-
2 el hazelnootpasta
Voor de vulling:
-
1 blikje (200 ml) volvette kokosmelk
-
2 flinke bananen
-
2 limoenen
-
750 ml kokosyoghurt
-
2 el ahornsiroop
-
6 g agar-agarpoeder
Voor de topping:
-
200 g frambozen
-
2 el ahornsiroop
-
(zomer)fruit naar keuze
-
handje kokoschips
-
paar blokjes pure chocolade
Bereiding.
Taartvorm van 18 cm
-
Verkruimel het rijstbrood met de hand of in een keukenmachine.
-
Doe 1 el kokosolie in een koekenpan en bak het verkruimelde rijstbrood 3-5 minuten, tot de kruimels krokant zijn.
-
Haal de harde puntjes van de vijgen. Doe dan de vijgen, het gebakken rijstbrood, de andere eetlepel kokosolie en hazelnoten in de blender en maal fijn.
-
Vul de springvorm met het deeg en maak er met een lepel een egale bodem van. Zet in de koelkast en begin dan aan de vulling.
-
Pureer de bananen in de blender. Pers de limoenen.
-
Voeg de kokosyoghurt, de kokosmelk, de ahornsiroop en het sap van de limoenen bij de bananen en meng goed.
-
Doe het mengsel vervolgens in een pan en verwarm langzaam. Zorg dat het yoghurtmengsel al iets warm is voordat je de agar-agar toevoegt. Roer de agaragar goed door het mengsel heen en verwarm het geheel nog een minuut.
-
Giet het mengsel op de taartbodem en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
-
Begin nu aan de topping. Verwarm de frambozen in een steelpannetje, samen met de ahornsiroop. Prak de frambozen iets fijn, zodat een grove fruitsaus ontstaat.
-
Doe de saus op de taart zodra deze stijf is en garneer met fruit naar keuze, kokoschips en met een scherp, glad mes versnipperde chocolade.
Bereidingstijd.
30 minuten + wachttijd