top of page

Glutenvrije wortel-walnootcake

Aantal.

6-8 personen

Ingrediënten.

Binnenkant:

  • 300 g wortels

  • 30 dadels

  • 150 ml kokosolie

  • 70 g kokosmeel

  • 8 eieren

  • 1.5 tl kaneel

  • 0.5 tl nootmuskaat

  • 1.5 tsp bakpoeder

  • 1 tl citroensap

  • 100 g walnoten


Bovenkant:

  • 200 g roomkaas

  • 1 volle el shiro miso

Bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Rasp de wortels.

  3. Doe de dadels in een krachtige blender/keukenmachine tot het een gladde pasta is.

  4. Doe de eieren erbij en laat even draaien.

  5. Doe de rest van de ingrediënten (behalve de walnoten) erbij en meng goed.

  6. Roer de (eventueel gehakte) walnoten door het beslag.

  7. Doe het beslag in een bakblik of ronde bakvorm van 20 cm doorsnee.

  8. Bak in 40 minuten gaar.

  9. Laat de cake afkoelen.

  10. Meng de roomkaas met shiro miso. Als het iets te dik is, voeg dan wat citroensap bij.

  11. Snijd eventueel de cake horizontaal doormidden en breng een laag miso-roomkaas op de onderste helft aan.

  12. Maak de cake af met een laag miso-roomkaas op de bovenkant.

  13. Geniet ervan!

Bereidingstijd.

< 15 minuten (+ 40 minuten baktijd)

bottom of page