Glutenvrije wortel-walnootcake
Aantal.
6-8 personen
Ingrediënten.
Binnenkant:
-
300 g wortels
-
30 dadels
-
150 ml kokosolie
-
70 g kokosmeel
-
8 eieren
-
1.5 tl kaneel
-
0.5 tl nootmuskaat
-
1.5 tsp bakpoeder
-
1 tl citroensap
-
100 g walnoten
Bovenkant:
-
200 g roomkaas
-
1 volle el shiro miso
Bereiding.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden
-
Rasp de wortels.
-
Doe de dadels in een krachtige blender/keukenmachine tot het een gladde pasta is.
-
Doe de eieren erbij en laat even draaien.
-
Doe de rest van de ingrediënten (behalve de walnoten) erbij en meng goed.
-
Roer de (eventueel gehakte) walnoten door het beslag.
-
Doe het beslag in een bakblik of ronde bakvorm van 20 cm doorsnee.
-
Bak in 40 minuten gaar.
-
Laat de cake afkoelen.
-
Meng de roomkaas met shiro miso. Als het iets te dik is, voeg dan wat citroensap bij.
-
Snijd eventueel de cake horizontaal doormidden en breng een laag miso-roomkaas op de onderste helft aan.
-
Maak de cake af met een laag miso-roomkaas op de bovenkant.
-
Geniet ervan!
Bereidingstijd.
< 15 minuten (+ 40 minuten baktijd)