Italiaans borrelbrood

Bereiding.

Smelt de boter in een pannetje. Voeg daarna knoflook, peterselie, oregano, peper en zout toe en roer dit goed door. Snijd het brood in, tot één cm boven de bodem, in banen van ongeveer 2 cm breed en besmeer alle groeven met de gesmolten kruidenboter. Verdeel daarna de mozzarella en de Taleggio over de groeven. Wikkel het brood in aluminiumfolie en bak 15 minuten in de oven op 180 graden. Pak het brood uit en bak nog eens 5 minuten onder de grill.

Ingrediënten.

  • 1 volkoren (vloer)brood, ongesneden

  • 125 gr buffelmozzarella, in plakjes

  • 75 gr Taleggio, in plakjes gesneden

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 75 gr roomboter, ongezouten

  • 5 gr verse oregano, fijngehakt

  • 5 gr verse peterselie, fijngehakt

  • Peper en zout

Voedingswaarde

  • Energie (kcal)  475

  • Eiwitten (gram)  19

  • Koolhydraten (gram)  29

  • Vetten (gram)  32

  • Waarvan verzadigd  5

  • Voedingsvezel (gram)  3