Ciabatta met kipfilet en courgette

Bereiding.

Snijd de tomaat in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de courgette ook in kleine blokjes. Klop in een kom een dressing van balsamicoazijn, olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep de tomaat en courgette en het basilicum erdoor. Snijd het ciabattabroodje open en besprenkel de helften met olijfolie. Beleg de onderste helft royaal met kipfilet en verdeel het courgette-tomaatmengsel erover. Zet de bovenste helft van de ciabatta er weer op.

Ingrediënten.

  • 1 ciabattabroodje

  • 1 tomaat

  • 1/4 courgette

  • 2 theelepels balsamicoazijn

  • 3 eetlepels olijfolie

  • zout en versgemalen peper

  • 1 eetlepel basilicum, fijngehakt

  • 50 g flinterdun gesneden kipfilet

Voedingswaarde

  • Energie (kcal)  475

  • Eiwitten (gram)  19

  • Koolhydraten (gram)  29

  • Vetten (gram)  32

  • Waarvan verzadigd  5

  • Voedingsvezel (gram)  3