Japanse nacho's met seitan

Aantal.

Snack voor 4-6 personen

Ingrediënten.

  • 150 g adukibonen

  • 200 g seitan in tamarisaus

  • 3 st shiitake koshin

  • 2 tomaten

  • 4 bosuitjes

  • 1 kleine pot (200 g) maïs

  • 2 avocado’s

  • 1 pot dipsaus hot & spicy

  • 6-8 pikante rode pepers

  • 2 zakken triangles zwarte rijst

  • Evt. 2 el zwart sesamzaad

Voor de saus:

  • 2 el geroosterde sesamolie

  • 2 el tamari

  • 1 el (ca. 15 g) shiro miso

  • 1 el tahin

Bereiding.

Kook de adukibonen in 60-70 minuten gaar. Laat je de bonen eerst een nachtje weken? Dan hebben ze ongeveer 50 minuten nodig. Laat de seitan uitlekken. Maal tot ‘gehakt’ in de blender. Snijd de gedroogde shiitake in piepkleine stukjes. Meng de ingrediënten voor de saus. Doe dit, samen met de seitan en de shiitake in een grote koekenpan. Bak ca. 3-5 minuten. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de bosuitjes fijn. Houd een klein handje bosuitjes apart. Voeg de rest, samen met de tomaten en uitgelekte maïs, toe aan de seitan. Roerbak 2 minuten. Prak of pureer de avocado’s. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de pikante groene pepers fijn. Leg een halve zak triangles in een grote ovenschaal. Leg 1/3 van het seitanmengsel op de triangles en verdeel hier een paar eetlepels van de dipsaus en een handje pikante groene pepers over. Begin dan weer met de triangles en herhaal de stappen. Eindig met een laag triangles en verdeel hier de avocado over, samen met een handje bosuitjes en evt. zwart sesamzaad. Tip: wil je een vegan ‘room’ dip erbij? Meng dan 150 g koude haverdrank met el arrowroot in een steelpan. Blijf roeren tot een vla-achtige substantie ontstaat en neem dan direct van het vuur. Meng met 1 tl wasabi en breng op smaak met peper en zout.

Bereidingstijd.

Vegan Glutenvrij