Okonomiyaki. (hartige Japanse pannenkoek)

Vrij vertaald betekent okonomi ‘zoals je wilt’ en yaki ‘gegrild’ of ‘gebakken’. Een wat-je-wilt-pannenkoek! Okonomiyaki is er in verschillende stijlen, maar bevat altijd kool en een soort pannenkoekenbeslag.

Aantal.

2 personen

Ingrediënten.

Beslag

  • 1 grote el mugi miso

  • 25 ml mirin

  • 65 g speltmeel

  • 75 ml water

  • 200 g fijngesneden spitskool 

  • 4 eieren

  • 1 el sesamolie


Topping

  • 50 g taugé

  • 100 g geraspte oude kaas 

  • of 100 g plakjes spek 

  • of 10 gram gedroogde shiitake

Bereiding.

  1. Mix de mugi miso, de mirin en het water. Voeg het speltmeel toe en meng tot een mooi beslag ontstaat. Voeg de fijngesneden kool en taugé toe en meng tot alle kool bedekt is door een laagje beslag. Voeg 4 eieren toe en klop voor ongeveer 15 seconden, tot alles gemengd is. 

  2. Verhit 1 el sesamolie in een koekenpan. Voeg een deel van het mengsel toe en bak er in 8 minuten (4 minuten aan elke kant) een pannenkoek van maximaal 3 cm dik van. Druk de kool niet fijn, zo houd je ‘m luchtig. 

  • Vleeseter? Maak de pannenkoek dan af met reepjes spek. Leg het spek op de pannenkoek en draai ‘m om. Bak nogmaals ongeveer 5 minuten.

  • Vegetariër? Strooi dan wat geraspte kaas op de ene helft, draai de pannenkoek om en bak nogmaals 3 minuten. 

  • Veganistisch? Wel dan gedroogde shiitake in 10 minuten zacht en bak deze ongeveer 3 minuten mee.

3. Is de pannenkoek goudbruin? Dan kun je gaan genieten van deze typische Japanse lekkernij!

Bereidingstijd.

< 30 minuten